בטטה מוקרמתהמצרכים: 2-3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות בעובי 1 סמ 3-5 שיני שום, קצוצות 1 מכל שמנת מתוקה או שמנת חמוצה (מה שיש בבית) מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, מפזרים מעל מלח, פלפל שחור ושום קצוץ ויוצקים מעל את השמנת. מכסים בנייר כסף.2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר 25-30 דקות מסירים את נייר הכסף ובודקים אם הבטטות רכות. אם הן רכות מסירים את הנייר לגמרי ואופים עד להזהבה עוד כ-10 דקות. אם לא, נותנים עוד כמה דקות ובודקים שוב.• שדרוגים: בצל מטוגן או כל עשב תיבול שיש לכם בבית.בורקס תפוחי אדמההמצרכים: 4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות 2-3 בצלים, קצוצים ומטוגנים 1 חבילת בצק פילאס טורקי או בצק פילו מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עד לריכוך.2. מסננים, מוסיפים את הבצל המטוגן, המלח והפלפל ומועכים לפירה.3. מניחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגולים עם כוס או חותכים לריבועים (אם עובדים עם פילו, חותכים אותו למרובעים ומברישים בשמן).4. מניחים כפית וחצי מהפירה במרכז כל בצק, מרטיבים את השוליים במעט מים ומהדקים.5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות.• שדרוגים: אפשר להוסיף לתפוח האדמה הרבה בזיליקום או נענע (יוצא ממש טעים), ו/או להוסיף מעט חמאה או גבינת פרמזן ולהבריש את הבצק בביצה ושומשום.הפסטה של שאולימצרכים: 1 חבילת ספגטי 2 מיכלים שמנת חמוצה 6 שיני שום קצוצות דק מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.2. מטגנים בסיר את השום 5 שניות, מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל ומיד מערבבים עם הפסטה.• שדרוגים: תמיד אפשר להוסיף הרבה פרמזן מגורר וכמה עלי בזיליקום או תימין.לחמעג'ון מקוצר (מאוד)מצרכים: 500 גרם בשר טחון 6 שיני שום, קצוצות (או 3 בצלים, קצוצים ומטוגנים) 2-3 פיתות חצי כפית כורכום חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כפית פפריקה חריפה מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. מטגנים מעט את הבשר ודואגים שלא ייווצרו גושים. מתבלים ומוסיפים את השום.2. מבשלים כ-5 דקות ומסירים מהאש.3. חוצים את הפיתות לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים מכל פיתה.4. מניחים את הפיתות על תבנית עם נייר אפייה, מסדרים מעל את הבשר טחון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-10-15 דקות (אפשר לזלף מעט שמן זית).• שדרוגים: אפשר להוסיף חופן גדול של כוסברה קצוצה וצנוברים קלויים.סלט עגבניות שרי עם מלא שום ובזיליקוםמצרכים: 1 סלסילת עגבניות שרי 2 חבילות בזיליקום, קצוצות 5 שיני שום, קצוצות מלח פלפל 3 כפות שמן זיתאופן ההכנה:1. חותכים את העגבניות לחצי, מערבבים עם השום והבזיליקום, ומתבלים.חציל אפוי במילוי בשר או גבינותמצרכים: 3 חצילים בינוניים, חצויים ומרוקנים למחצה 500 גרם בשר טחון (לגרסה חלבית: 250 גרם מסקרפונה ו-200 גרם פרמזן) 3 בצלים, קצוצים ומטוגנים מלח פלפל שחוראופן ההכנה:הגרסה הבשרית:1. מטגנים את הבשר טחון כ-8 דקות, מערבבים עם הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור.2. ממלאים את חצאי החציל בבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות.הגרסה החלבית:1. מערבבים היטב את שתי הגבינות ומניחים בצד.3. מורחים את חצאי החצילים בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.4. ממלאים את החצילים בגבינות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות.מאפה עוף עם סלסהמצרכים: עוףמאתמול או 350 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות רוטב עגבניות אראביאטה 1 חבילת בצק פילאס טורקי מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. אם יש לכם שאריות של עוף מוכן – חותכים אותו לקוביות קטנות או מפוררים ביד. אם אין – מטגנים את החזה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הרוטב המוכן ומערבבים.2. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים כפית וחצי של מלית על כל עיגול. מרטיבים את השוליים במעט מים וצובטים את השוליים לסגירה.3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20-25 דקות.• שדרוגים: אפשר לטגן במקום לאפות, ואפשר להמיר את העוף בשאריות של נקניקיות או קבנוס.תפוחי עץ אפוייםמצרכים: 10 תפוחי עץ צהובים או ירוקים 10 כפיות סוכר (עדיף חום) או סוכרזית 5 כפיות קינמוןאופן ההכנה:1. מניחים את התפוחים על תבנית אפייה.2. מערבבים את הסוכר והקינמון.3. מפזרים על התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.• שדרוגים: מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.מקלות תותהמצרכים: 5-6 כפות ריבת תות 500 גרם בצק פילאס טורקי 1 ביצה להברשהאופן ההכנה:1. פורסים את הבצק על משטח עבודה.2. מורחים את הבצק בריבת תות וחותכים לרצועות באורך 4-5 סמ.3. תופסים כל רצועה משני הקצוות ומסובבים לכיוונים מנוגדים ליצירת צורה מסולסלת.4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומורחים במעט ביצה טרופה.5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.מוס שוקולד ללא ביציםמצרכים: 250 מל שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריראופן ההכנה:1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר. כשמתחילה לבעבע מסירים מהאש.2. מוסיפים את השוקולד וממתינים כ-3 דקות.3. מערבבים עד איחוד החומרים, ומכניסים ללילה במקרר.4. מקציפים במיקסר את התערובת כ-5 דקות במהירות הכי גבוהה.5. מעבירים לכוסיות הגשה.• שדרוגים: אפשר לפזר מעל שקדים או פקאנים מסוכרים.