הזוגות של "חתונה ממבט שני" נפגשו אחד עם השני לראשונה אמש (חמישי), ואחרי סשן טיפול קבוצתי - הם התקבצו לארוחה מפנקת, אותה אירחו ירדן שלומי ושרון שואן. הכלה עמלה שעות במטבח על מנות שהצליחו לגרוף מחמאות מהחברים לתוכנית, וגם לגרות אותנו, הצופים בבית. ביקשנו ממנה לשחזר את מיטב המתכונים מאותה ארוחה, כדי שנוכל להתפנק גם.

פסטה ברוטב שמנת בטטה

המרכיבים:

1-2 כפות שמן זית או 20 גר' חמאה

1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות יחסית

2-3 שיני שום, כתושות

1 מיכל שמנת לבישול

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט

חבילת פסטה

פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים על מחבת בינונית את שמן הזית או החמאה.
  3. מוסיפים שום. מערבבים קלות.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות הבטטה ומטגנים אותן עד שהן מתרככות. אפשר להנמיך את האש אם צריך.
  5. כשהבטטות רכות מוסיפים את השמנת. מערבבים.
  6. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מורידים מהאש.
  7. לקראת ההגשה מוסיפים את הרוטב לפסטה ומפזרים מעל פרמזן.

 

פסטה עגבניות שרי

זו אחת המנות האהובות על בני הבית. היא קלה להכנה, קלאסית, אבל עם טוויסט.

המרכיבים:

4-5 כפות שמן זית

כ-15 עגבניות שרי שלמות

שום, כתוש

כמה עלי בזיליקום, קצוצים

כמה גבעולי פטרוזיליה, קצוצה

מלח

פלפל

חבילת פסטה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי. צורבים אותן משני הצדדים במשך כמה דקות.
  4. כשהעגבניות צרובות היטב לוחצים עליהן להוצאת הנוזל.
  5. מוסיפים שום כתוש, על בזיליקום ופטרוזילה קצוצה. מערבבים.
  6. מתבלים במלח ופלפל. אני אוהבת להוסיף מלח גס ולהרגיש את המליחות בכל ביס).
  7. לפני ההגשה מערבבים את הרוטב עם הפסטה.
חן ליב עוז ולירן קפלוטו (צילום: מתוך
צילום: מתוך "חתונה ממבט שני", קשת 12

סלט עגבניות ומוצרלה (קפרזה)

המרכיבים:

5-6 עגבניות תמר (אבל אפשר כל סוג)

2 כדורי מוצרלה טרייה (אפשר גם קופסת בייבי מוצרלה)

עלי בזיליקום טריים

רוטב בלסמי מצומצם

מלח גס

פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. פורסים את העגבניות לפרוסות לרוחב.
  2. פורסים את המוצרלה הטרייה (או בייבי מוצרלה).
  3. מסדרים על צלחת (אפשר את כל העגבניות למטה ומעלה את המוצרלה, או לפי הסדר שמתחשק).
  4. מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי.
  5. מזלפים בלסמי מצומצם.
  6. מפזרים מעל מלח גס, פלפל ושמן זית.

 

לחם שום (צילום: מתוך
מתוך "חתונה ממבט שני"|צילום: מתוך "חתונה ממבט שני", קשת 12

לחם שום

המרכיבים:

בגט טרי

שמן זית

שום, כתוש

פטרוזיליה, קצוצה

מלח גס

פלפל

מוצרלה טרייה או בייבי מוצרלה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170-180 מעלות
  2. מערבבים בקערה שמן זית, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח גס.
  3. פורסים עיגולים של מוצרלה טרייה (או בייבי מוצרלה).
  4. פורסים בגט טרי באלכסון לפרוסות מוארכות.
  5. מושחים את פרוסות הבגט בתערובת שמן הזית ומניחים פרוסות מוצרלה.
  6. מכניסים לתנור ל-10 דקות.
  7. אחרי שמוציאים מהתנור מפזרים מעל מלח גס ופלפל.