השבוע הזה שלפני תחילת שנת הלימודים הוא שבוע של הבטחות: הילדים מבטיחים לשמור על מחברות מסודרות וקלמר מתוקתק, וההורים נשבעים להשקיע בארוחות עשר מזינות, צבעוניות ומגוונות. הימור שלנו – שני הצדדים הולכים להפר את ההבטחות האלה תוך שבועיים.
אבל עד אז, יצאנו לעזרת ההורים שבחבורה, וליקטנו את מיטב ההצעות של יוצרות ויוצרי התוכן הקולינרי האהובים עלינו לכבוד האחד בספטמבר. פייר, יש פה דברים שעושים חשק להשקיע עד אחרי החגים לפחות.
פנקייק מקושקשת של אפרת ליכטנשטט
אפרת ליכטנשטט אלופה בלייצר מתכונים יחסית פשוטים אבל ממכרים. כבר שנים שבבלוג האהוב שלה "אז מה את עושה כל היום?", כולל עמוד אינסטגרם מצליח, עולים מתכונים כיפיים וכאלה עם פטנט, שאמורים להפוך את החיים של כולנו ליותר קלים וטעמים. לכבוד שנת לימודים אחת, היא העלתה מתכון כייפי במיוחד לפנקייק-מקושקשת שבשקט יכול להחליף את הכריך של קופסת האוכל. הבלילה היא בלילת פנקייק מוצלחת ואהובה, אבל הטוויסט, קשקוש של הבלילה במחבת במקום טיגון של כל פנקייק בנפרד, הופך את התוצאה למדליקה ונוחה לנשנוש, ואת ההכנה למהירה בהרבה.
טוסט חביתה של לייזה פאנלים
אצל לייזה פאנלים, המתכון הוא לא רק מתכון, אלא שיעור קטן ומדויק לחיים. הפעם, לצד רעיון מגניב במיוחד לכריך חביתה טוסטי עם גבינות שבאמת ישדרג את ארוחת העשר של הצאצאים, יש גם תוספת של טיפים חשובים להכנת כריכים וגידול ילדים. בקיצור: אל תדלגו על הטקסט לצד הסרטון.
לחמניות בית ספר של חנושה
באופן כללי כל המאפים של חנושה, הלא היא הבלוגרית והמתכונאית בת חן שמעיה, שווים את ההשקעה. שיטוט מהיר בעמוד שלה עושה חשק מיידי להתפיח בצק. אבל לכבוד החזרה ללימודים, התעלמנו מהחלות והקרואסונים, והתמקדנו בלחמניות-בית-ספר המושלמות האלה שהיא מכינה לקראת שנת הלימודים. אזהרה: כל בני הבית, גם כאלה שכבר מזמן סיימו תיכון, יחסלו אותן.
>> מחפשים עוד מתכוני לחמניות לחזרה ללימודים? יש לנו כמה ממש מוצלחים
לחמניות קפרזה של רון יוחננוב
רון יוחננוב תמיד מצליח להפוך משהו פשוט לכזה עם סטייל. המתכון הזה, שנראה הרבה יותר מסובך ממה שהוא במציאות (הוא לא), ללחמניות אפויות עם פסטו, גבינות ועגבנייה – יהפכו כל ארוחת עשר גנרית לכזו של בית קפה טרנדי. אם הילדים לא אוהבים משהו, אפשר לעשות שינויים, רק אל תוותרו על הקיפול, שהופך אותן להכי יפות בהפסקה.
דגני בוקר של יעל קצב
זה אמנם לא מתכון לארוחת עשר בהגדרה, אבל בעמוד של יעל קצב (היא שלנו!) מצאנו את היופי הזה: דגני בוקר סיני-מיניס ביתיים ושווים, שאפשר לאכול עם חלב או יוגורט לארוחת בוקר או לקחת בשקית לנשנוש מפנק במהלך היום.
קוביות סושי של בתיה שורק
גם הילדים שלכם בקטע של סושי? אם ככה, אתם חייבים להכין להם את המתכון הזה שמצאנו בעמוד של בתיה שורק. עם טריק מגניב שלא מצריך מחצלת או גלגול ותוספות שאפשר לשנות לפי מה שאוהבים – התוצאה מזינה, טעימה וצבעונית ובעיקר מותירה שנות אור מאחור את הכריך עם הגבינה הצהובה. ילדים עילאיים ומתנשאים בהחלט יגידו תודה.
חטיפי קראנץ' שוקולד לבן של ענבל לביא
אצל פיית העוגיות ענבל לביא לא תמצאו רעיונות לכריכי בריאות וירקות חתוכים. העמוד שלה מוקדש למתוקים. אז נכון, זה לא שנשלח את הילדים עם עוגיות דרך קבע, אבל מדי פעם מותר, לא? אז לימים כאלה – הנה מתכון לקלאסיקה של חטיף פצפוצי אורז עם שדרוג טעמים של לוטוס ושוקולד לבן. תכינו אקסטרה וקחו לעבודה, גם לכם מותר פינוק.
ריבועי פיצה של רחלי קרוט
רחלי קרוט, הלוא היא בלוגרית ויוצרת תוכן ותיקה המוכרת כקרוטית, מגדילה לעשות ומציעה קופסת אוכל מושלמת, עם תוספת של פרי וגם של ירק. במרכז: קוביות פיצה שאפשר להכין המון מהן, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך, ולצדן רול מלפפון וגבינה שכיף לנשנש ומקלות אבטיח שחייבים להכין עכשיו מהר לפני שנגמרת העונה.
לחם קסטן של קרן אגם
כשתירגע ההתלהבות של תחילת השנה, ותשכך ההתרגשות של השבועות הראשונים נישאר, ובכן, עם עוד תשעה וחצי חודשים של כריכים. פשוט כריכים. המתכון הזה של קרן אגם ללחם קסטן אמיתי שמכינים בבית, שהוא קלי קלות של ממש, הולך לעשות עבורכם את העבודה.
בית לזית של שטרודל
בעמוד של הבלוגרית מעיין טרודל (שטרודל, בשבילכם) מצאנו את הרעיון הכי חמוד, כייפי ומתנשנש שיש לארוחת עשר. קלאסיקת הילדות בית לזית היא למעשה כדורי בצק במילוי רוטב פיצה וזיתים, ותשמח תלמידים בכל גיל, מגן ועד תיכון. טוב, נו, אפשר גם לפנק את הסטודנטים.
שתהיה שנת לימודים מוצלחת!