- מתחילים הכי פשוט, לטובת כל מי שמחפש תחליף לעוגת השוקולד הכי בסיסית, שתמיד כיף שיש בבית. עוגת גבינה בלי הקצפות ובלי עניינים - רק לערבב ולתנור. מאוד שונה מעוגת שוקולד, אבל לא פחות טעים ממנה (ואם תשאלו אותנו, אפילו יותר).

- ועוד אחד ממשפחת קינוחי הגבינה - קראמבל צחור, יפה וקיצי, עם בלילה גבינתית, בצק חמאתי פריך ותוספת של אוכמניות. אין פה עבודה כמעט בכלל, אבל אנחנו מודים שלחכות עם הזלילה עד שיתקרר זו לא מלאכה פשוטה.

- אם אתם בעניין של קינוח קיצי - הקסטות של רון יוחננוב יכולות להיות הפתרון המושלם. במרכיבים: ביסקוויטים, שמנת מתוקה וחלב מרוכז, כל השאר לא בגדר חובה. את ציפוי השוקולד אתם מוזמנים להשאיר לזמנים של מחירים שפויים יותר.

- פאי לימון זה כבר לא קינוח שמתקתקים. זה קינוח שטורחים על הכנתו - בצק ואז מלית ואז מרנג, אנחנו מעריכים את זה בכשעה של עבודה (וחייבים משקל דיגיטלי!). אבל התוצאה? איזה רושם, איזה יופי, איזה טעם. וואללה, שווה.

- לילות ביירות הוא מהקינוחים שתמיד הרתיעו אותנו - לא לגמרי הבנו ממה הוא עשוי, אכלנו אותו רק במסעדות וחשבנו שנדרשים קונדיטורים מוכשרים מאיתנו בשביל להכין אותו בית. ואז הגיעה עדיקוש והראתה לנו שאנחנו טועים לגמרי. יש גרסה ביתית, והיא נהדרת.

- אחד האהובים עלינו: רולדה של בצק רך, ספוגי וענוג עם מילוי של קצפת ותותים, כי מה לעשות שעדיין לא התגלה מילוי יותר טעים ומוצלח מזה. אין תותים? כל פרי אחר - יער או לא יער - יעשה עבודה מצוינת. כשיש כזה פינוק מנחם על השולחן - מי בכלל צריך שוקולד.
מתכון: רולדת וניל עם קרם מסקרפונה ותותים

- המתכון הבא הוא לא מתכון של שף אלא של בשלן ביתי לגמרי, שפיצח את הדרך להכין כנאפה בלי להתאמץ בכלל בכלל בכלל. אימצנו.

- בשלים לקינוחי שמרים? כי ברגע שמתחילים עם אלה, נפתחות אין ספור אפשרויות שאחת מהן יותר מענגת מהשנייה. כאן מתכון של קרן אגם לשבלולי קינמון רכים רכים, חמאתיים ומתוקים כמו שאנחנו אוהבים. רוצים להישאר בגבולות האפייה המהירה והפשוטה? תמשיכו, יש עוד הרבה אופציות.

- מכירים את בני הדודים של הסינבונס, הסטיקי באנס? יש בהם את כל מה שיש בשבלולי קינמון, אבל הם מוגשים מצופפים בתבנית אחת, והכי חשוב - עם שכבה דביקה ומושחתת שהופכת אותם לחטא שאין עליו כפרה. איך מכינים? מרפדים תבנית בפקאנים וברוטב מייפל (במקרה הזה), עליהם מציבים קוממיות את השבלולים, ואחרי האפייה פשוט הופכים.

- התעייפתם מבצק השמרים? הנה אנחנו פונים לעולם הזריז של העוגיות. אלה הספציפיות אומנם דורשות חצי שעה במקרר, אבל מה זה לעומת שתי התפחות. והתוצאה - משהו.

- מתכון של קרן אגם לעוגה שהיא לכאורה בחושה פשוטה, אבל איכשהו היא התברגה לצמרת העוגות שאנחנו הכי אוהבים להכין בבית. ולמה? מהסיבה הפשוטה שהמחמאות שאנחנו מקבלים עליה הן אינסופיות, ואילו ההכנה קלי קלילות (רק תקפידו בבקשה בבקשה על וניל אמיתי, אחרת חלק מהקסם נעלם).
מתכון: עוגת וניל ופירורי קינמון

- עוד אחת של קרן אגם, שאם הייתה מופיעה בריאליטי אפייה כנראה הייתה זוכה לכינוי המפוצץ "דה-קונסטרוקציה של שטרודל". בעברית פשוטה זה אומר "כמו שטרודל רק בלי הבלגן".

- עוגת ביסקוויטים אינה דורשת שימוש בשוקולד (למעט הציפוי למעלה, שעליו אפשר לוותר בלי בעיה), אבל מכיוון שאנחנו עדיין מתלבטים אם אפשר להחשיב עוגת ביסקוויטים פשוטה כקינוח - בחרנו בגרסה טיפה יותר מתוחכמת שלה, גם בטעם וגם במראה.
מתכון: עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני

- כנאפה כבר הייתה לנו, רולדה כבר הייתה לנו - עכשיו העת לשילוב בין השתיים.

- עוגיות מושלגות בגרסה לימונית, שהיא גם קיצית יותר, גם (לדעתנו) יפה יותר וגם מאפשרת לחיים להמשיך להתקיים בקלילות אפילו בלי שוקולד.
מתכון: עוגיות לימון רכות ומושלגות

- הקינוח האחרון ברשימה הוא ה-דבר לשלוף מהמקפיא ביום שרבי: יוגורט קפוא וממותק בעדינות, שבו משבצים אילו פירות שאוהבים. מיעוט הקלוריות הוא בונוס נחמד.

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה ביוני 2022