צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה ביסקוויטים

רגע לפני שהארץ נשטפת בעוגות גבינה, אנחנו רוצים להזכיר לכם את עוגת הגבינה הישראלית מכולן, זאת שהייתה שם ראשונה, זאת שהיא הכי שלנו בעולם ושהמרכיב העיקרי שלה הוא פתי בר. מי בא לעוגת גבינה ביסקוויטים?

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 16/05/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 30*20:

2 שרוולים (500 גרם) של ביסקוויטים פתי בר

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס סוכר

2 כוסות חלב

250 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל שמנת חמוצה 

לטבילה:

קערת חלב

לציפוי שוקולד (גנאש):

220 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם פודינג וניל, סוכר וחלב עד לקבלת קציפה יציבה אך לא מאוד.

2 מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים במהירות נמוכה עד איחוד.

3 טובלים ביסקוויטים בקערת חלב ומסדרים בתחתית התבנית.

4 מעבירים לתבנית חצי מכמות הקרם ומיישרים בעזרת פלטה קטנה או גב של כף.

אנחנו אוהבים חתיכות גדולות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
אנחנו אוהבים חתיכות גדולות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מסדרים על הקרם עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב, ועליהם את יתרת הקרם.

6 מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בחלב ומכניסים את העוגה לקירור.

7 בינתיים מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מביאים לרתיחה בקלחת את השמנת המתוקה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד מריר. טורפים היטב לקבלת גנאש חלק ואחיד.

8 לאחר שעה של הצטננות במקרר מוזגים את הגנאש על העוגה ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה. מחזירים לקירור עד התייצבות, לפחות 4 שעות או הקפאה של שעתיים.

עוגת גבינה ביסקוויטים מלבנית קלאסית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה ביסקוויטים מלבנית קלאסית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה מוכנה כאשר היא יציבה ועברה קירור מלא.

** מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

בתיאבון!