צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת פקאן הפוכה

העוגה הזאת של עדיקוש היא כנראה העוגה הפשוטה הכי מרשימה שיש: כאילו עוגה רגילה, אבל אז יש את הטופינג הזה של הפקאן המקורמל, שקשה להחליט אם להשתחוות בפניו או להתנפל עליו בביסים גדולים (ברור ש-ב')

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 15/08/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 223 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (לתבנית בקוטר 23-22 ס"מ):

2 ביצים

שני שליש כוס סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס שמנת חמוצה

רבע כוס חלב

כוס וחצי קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לטופינג פקאן:

1 כוס פקאן קצוץ גס

115 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום בהיר

רבע כוס סילאן

קורט מלח 

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).

2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה - תחתית ודפנות.

3 מתחילים עם הטופינג: ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר, הסילאן והמלח. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את הפקאן ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש.

4 מוזגים את הטופינג לתחתית התבנית המרופדת ומשטחים.

5 מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים.

6 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים.

עוגת פקאן - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
יופי חי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת פקאן  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת פקאן |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

8 מוזגים בזהירות את הבלילה אל התבנית עם הטופינג ומיישרים בזהירות.

9 אופים את העוגה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

10 מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות.

11 מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים את העוגה אל הצלחת ומרימים את התבנית בזהירות. מגישים וזוללים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט.

המתכון פורסם פה לראשונה ביולי 2023