מרק תימניהמצרכים: 1 קילו בשר מוזה (מס' 8) 1 קג בשר זנב (לא חובה) 4 עצמות מוח 1 בצל גדול שלם 5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות מלח פלפל שחור כורכום חוואייג' תמני אורגינל, שסבתא תימנייה כותשת (חשוב ביותר!) 2 חבילות כוסברה, קצוצותאופן ההכנה:1. ממלאים סיר במים, מוסיפים את הבשר והעצמות, מביאים לרתיחה ושופכים את המים.2. ממלאים את הסיר שוב במים, מוסיפים את הבצל השלם ומבשלים כשעתיים (עד שהבשר מתרכך).3. לאחר שעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים, ומבשלים שעה נוספת.4. 10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה.פלפלים ממולאיםהמצרכים: לפלפלים: 5-6 פלפלים חצי חבילת פטרוזיליה חצי חבילת כוסברה חצי חבילת שמיר כמה עלי נענע 1 בצל 300 גרם בשר בקר טחון 1 כוס אורז עגול 1 עגבנייה מגורדת 2 כפות רסק עגבניות מלח פלפל שחור כורכום 3 כפות שמן זית 1 עגבנייה גדולה, פרוסהלרוטב: 3 כפות רסק עגבניות כף פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה כוס וחצי מים רותחים כפית מלח ½ כפית פלפל שחוראופן ההכנה:1. מנקים את הפלפלים מהגרעינים.2. טוחנים במעבד מזון את כל הירק יחד עם הבצל.3. מערבבים בקערה את הבשר, האורז, העגבנייה המגורדת, רסק העגבניות, הירק הטחון והתבלינים, וממלאים את הפלפלים.4. שופכים לסיר את שמן הזית, ומרפדים את התחתית בפרוסות העגבנייה. עליה מסדרים את הפלפלים.5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, ושופכים על הפלפלים. מביאים לרתיחה.6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה, עד שהמילוי מתרכך.קציצות בורגולהמצרכים: לקציצות: כוס בורגול חצי כוס קמח 2 ביצים 1 בצל, קצוץ קטן 2 כפות שמן זית 2 גזרים, מגורדים בפומפייה מלח פלפל שחור פפריקהלרוטב: 2 עגבניות, קלופות 2 כפות שמן זית חצי כפית מלח גס 2 כפות רסק עגבניות שן שום ½ כוס מים רותחיםאופן ההכנה:1. משרים את הבורגול במים רותחים כשעה, מסננים וסוחטים היטב. בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.2. מוסיפים את שאר המצרכים, ויוצרים קציצות.3. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד להזהבה.4. הרוטב: שמים את העגבניות ושמן הזית בסיר ומפזרים מעט מלח גס. מוסיפים את הרסק, השום והמים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות.5. מכניסים את הקציצות לרוטב, מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.מג'דרההמצרכים: כוס עדשים שחורות שמן זית כוס וחצי אורז פרסי ארוך, שטוף ומסונן מלח פלפל שחור כמון 2 בצלים, קצוצים שן שוםאופן ההכנה:1. שוטפים את העדשים ומבשלים עם 2 כוסות מים ו-3 כפות שמן זית, עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות.2. מוסיפים את האורז, כוס מים רותחים, מלח, פלפל וכמון. מביאים לרתיחה.3. כשרואים שהמים התאדו מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה, בסיר מכוסה עם מגבת על המכסה (שהאדים לא יברחו).4. בינתיים מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן זית, עד שהוא משחים. כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומכבים את האש (כדי שהשום לא יישרף).5. שופכים את הבצל המושחם והשום על המג'דרה, ומגישים.עוף בגריל עם ספגטי ברוטב עגבניות ותפוחי אדמההמצרכים: 5 שוקיים 4 ירכיים 5-6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים חבילת ספגטי, מבושלת לרמת אל דנטה 3 שיני שום, פרוסות 4 כפות שמן זית מלח כף פפריקה חריפה כף פפריקה מתוקהלרוטב: 4 כפות רסק עגבניות כוס מים רותחים (עדיף ממי הבישול של הפסטה) שן שום, כתושהאופן ההכנה:1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים בספריי שמן.2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת וממליחים.3. מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והפפריקות, ומורחים את העוף היטב.4. מסדרים את חלקי העוף על תפוחי האדמה ומפזרים את השום.5. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומסירים מהאש.6. מניחים את הפסטה עם הרוטב מעל העוף ומכסים היטב בנייר אלומיניום.7. אופים חצי שעה בחום של 105 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד לפחות 4 שעות.* חפשו את מלי עזר באינסטגרם - malkaazar>> והנה עוד מתכונים שווים של מלי עזר