המרכיבים:
לעוגה:
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
2 כפות קקאו
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שמנת חמוצה
3 גזרים גדולים מגוררים גס
למלית הגבינה:
170 גרם גבינת שמנת
1/3 כוס סוכר
2 כפות גרידת תפוז (בערך מ-2 תפוזים גדולים)
1 כף קמח
1 ביצה
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22 או 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובשוליים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום 175 מעלות
1. מתחילים במלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית בעקרה בעזרת מקצף ידני, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
2. הבלילה: מערבבים בקערה את החומרים היבשים - קמח, מלח, אבקת אפייה, קקאו ושוקולד צ'יפס. מערבלים במערבל מקציפים את שני סוגי הסוכר והביצים, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים תמצית וניל ושמן בזרזיף דק תוך כדי הקצפה. אחרי שהשמן נטמע בתערובת מוסיפים את השמנת החמוצה והגזר ומערבלים רק עד אחידות. מכבים את המערבל ומקפלים פנימה ידנית את החומרים היבשים - רק עד שהם נטמעים בתערובת.
3. יוצקים לתבנית חצי מבלילת השוקולד, מעליה יוצקים את מלית הגבינה ומסיימים בחצי הנותר של בלילת השוקולד. אופים 70-80 דקות, עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!