תבנית: מלבנית 23*30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה המבצבץ מעבר לשוליים, או תבנית קרטון בהירה חד פעמית
המרכיבים לבראוניז:
230 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס + 2 כפות סוכר
1/2 כוס + 2 כפות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת קפה נמס
115 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
8 עוגיות אוריאו שבורות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממסים יחד את החמאה והשוקולד המריר במיקרו בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לאחידות, מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומערבבים.
4. בקערה נוספת מערבבים חצי כוס קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת נס קפה. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד הטמעה.
5. מערבבים בקערה שבה היו החומרים היבשים את האוריאו, השוקולד הלבן ושתי כפות הקמח הנותרות, עד שכל השברים מצופים בקמח. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים מעט.
6. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט ושולחים לאפייה ל-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בפנים יוצא יבש. יש להיזהר מאפיית יתר.
7. מצננים ומחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה המבצבץ מהשוליים. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.