המרכיבים:
תבנית עגולה מפרקת קוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בתחתית עם נייר אפייה משומן אף הוא
לעוגה:
מעט חמאה רכה לשימון התבנית
1/2 כוס אגוזים קצוצים
200 גרם חמאה רכה
1/4 1 כוס סוכר חום כהה
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
6 ביצים
1/2 1 כוס שקדים טחונים (או כל אגוז שאוהבים)
1/2 1 כפות אבקת קקאו כהה
3 אגסים מעט קשים, קלופים ללא הליבה והגבעול, חצויים לשניים
לקרם שנטילי:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לתלתלי השוקולד:
תבנית התנור
מכשיר להוצאת ליבה מתפוחים, פתוח מעט בקצה (ראו צילום), או שפכטל
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף דבש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מצפים את השוליים והתחתית של תבנית האפייה המשומנת בחמאה בחצי כוס האגוזים הקצוצים. מניחים בצד.
2. מעבדים במערבל (עם וו גיטרה) חמאה רכה, סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה, כ-5
דקות.
3. בינתיים, ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך ערבוב בין ההפסקות עד שאחיד.
4. מוסיפים לחמאה המוקרמת ביצים, שקדים טחונים, קקאו ואת השוקולד המומס, ומערבלים עד אחידות. יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את האגסים, כשצידם החתוך כלפי מטה.
5. אופים שעה וחצי, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה.
6. כשהעוגה קרה מכינים את הקרם: מקציפים יחד שמנת מתוקה ,אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה. ממלאים את השקע שנוצר במרכז העוגה אחרי האפייה בקרם, ומקשטים בתלתלי שוקולד.
7. ככה מכינים את תלתלי השוקולד: ממיסים את השוקולד ואת הדבש. הופכים את תבנית התנור הגדולה, כך שהפנים שלה פונות מטה. יוצקים על גב התבנית את השוקולד המומס ומשטחים לשכבה דקה. מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר ומתחילים ליצור תלתלים - פשוט "נוסעים" עם המכשיר להוצאת ליבת התפוחים או עם השפכטל בזוית כדי ליצור תלתלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!