המצרכים:
תבנית עגולה מתפרקת קוטר 22 ס"מ, מרופדת בתחתית בנייר אפייה משומן
לבסיס:
1 חלבון
50 גרם סוכר (רבע כוס)
2 כפות קקאו
70 גרם אגוזי מלך, קלויים וגרוסים (שלושת רבעי כוס)
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו, שבור לקוביות
200 גרם שוקולד מריר רגיל (הכי פשוט), שבור
60 מ"ל רום (אם אין כוס מידה, אפשר למדוד בבקבוק של תינוקות)
60 מ"ל דבש
2 מכלים שמנת מתוקה
קקאו לפיזור ולקישוט
חופן פקאן סיני, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקקאו וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק. מקפלים פנימה את אגוזי המלך.
2. יוצקים את הקצף לתבנית ומשטחים היטב בעזרת כף. אופים 15-20 דקות, מכבים את התנור ופותחים את הדלת ומשאירים את התבנית בפנים.
3. בינתיים מכינים את שכבת השוקולד: שמים בקערה את שני סוגי השוקולד, הרום והדבש וממסים במיקרו בפולסים של 20 שניות. אחרי כל פולס מערבבים, עד שמתקבל נוזל חלק ואחיד.
4. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת בסמיכות כמו של פודינג, ולא יותר.
5. שופכים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת ומקציפים מעט עד שהכל מתאחד. יוצקים על בסיס המרנג הקר.
6. מפזרים מעט קקאו, מסדרים את הפקאן הסיניים מסביב ומעבירים לקירור לפחות ללילה.
* לפני ההגשה רצוי להוציא מהמקרר לכמה דקות.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים לחג
>> מתכונים צמחוניים לראש השנה
>> עוגת הדבש המושלמת
>> 4 עוגות מעולות לראש השנה
>> מתכונים של אביב משה לראש השנה
>> קינוחים פרווה לראש השנה
>> ארוחת חג ב-250 שקל
>> ארוחת חג ב-60 שקל
>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה
>> מתכוני דגים לארוחת החג
>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי
>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין