המרכיבים (לתבנית עגולה מתפרקת 22 / 24 ס"מ, משומנת היטב):
1/2 + 2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות שבבי קוקוס
1/2 + 1/2 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
1 כף קינמון
90 גרם חמאה מומסת (לשטרוייזל)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
5 חלמונים מ-5 ביצים גדולות
1/3 כוס סוכר לבן
1/2 1 תמצית וניל
150 גרם חמאה רכה (לעוגה עצמה)
1/2 כוס שמנת חמוצה
גרידה מלימון אחד
לקרם מנגו:
1 כף אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה
2 כפות תרכיז פריגת מנגו קפוא
אופן ההכנה:
1. מכינים את ציפוי השטרוייזל קוקוס: מערבבים בקערה 1/2 כוס קמח, קוקוס, 1/2 כוס סוכר דמררה וקינמון. מוסיפים את החמאה המומסת (90 גרם) ומערבבים היטב. מניחים בצד.
2. מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור ל-165 מעלות.
3. בקערה נוספת מערבבים את יתרת הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומניחים בצד.
4. מקציפים במיקסר את החלמונים עם יתרת סוכר הדמררה, הסוכר הלבן ותמצית הווניל, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מנמיכים את המהירות מוסיפים את החמאה הרכה, השמנת החמוצה ואת גרידת הלימון, ומערבבים.
5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים מעט רק עד אחידות.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעליה את פירורי השטרוייזל ואופים 55-60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
7. מכינים את קרם השמנת-מנגו: מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקצפת יציבה. אפשר למרוח את הקרם מעל העוגה המצוננת, או להגיש כתלולית ליד כל פרוסה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!