המרכיבים:
תבנית לחם (אינגליש קייק) בגודל 35 על 11 ס"מ, או קטנה יותר אם אין לכם את הנ"ל
לשכבת עוגת השוקולד:
170 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
65 גרם חמאה
75 גרם סוכר
3 ביצים גדולות, מופרדות
1/2 1 כפיות קפה נמס באבקה
1/2 1 כפיות רום (המשקה, לא התמצית)
קורט מלח
לשכבת מרנג האגוזים:
60 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ גס
60 גרם אגוזי לוז, או כל אגוז שאוהבים קלויים וקצוצים גס
1/2 1 כפיות קורנפלור
2 חלבונים
60 גרם סוכר
לגאנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר פשוט
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף דבש
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת שכבת עוגת השוקולד: מחממים תנור ל- 170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן.
2. ממיסים במיקרוגל שוקולד בפולסים של 20 שניות. מערבבים עד המסה אחידה ומניחים בצד.
3. מערבלים במיקסר חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית, בערך 3-4 דקות. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם ומכבים את המיקסר.
4. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת הקפה, הרום והמלח, ומערבבים ידנית עד לאחידות. מעבירים את הבלילה לקערה נפרדת ושוטפים את קערת המיקסר.
5. מקציפם חלבונים עד לקצף לא מאוד קשה, ומקפלים לבלילת השוקולד.
6. יוצקים לתבנית ושולחים לאפייה למשך 20 דקות.
7. בינתיים כשהעוגה בתנור מכינים את שכבת המרנג: בקערה בינונית מערבבים יחד: שוקולד קצוץ, אגוזים קצוצים וקורנפלור. מניחים בצד.
8. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף קשיח כ-6-7 דקות. מקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד הקצוץ ומניחים בצד.
9. מכינים את גאנאש השוקולד: ממיסים את השוקולד, השמנת והדבש במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, עד שהתערובת נוזלית ואחידה.
10. ההרכבה: כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור מניחים לצינון ל-10 דקות. מורחים בעדינות מעליה את מרנג האגוזים ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ-30 דקות, עד שהמרנג משחים מעט ופריך. מגישים עם גאנאש השוקולד מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!