אנחנו יודעים, אין כזה דבר יותר מדי שוקולד, ולכן אנחנו מרשים לעצמנו להציע לכם את הפינוק הבא. לא להיבהל ממספר השלבים – מדובר בעוגה קלה להכנה, ומרשימה שאין לתאר
שוקולד בשכבות. אפשר לחתוך לכם עוד קובייה? |צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת שוקולד שכבות
תבנית: תבנית התנור, משומנת ומרופדת בנייר אפייה, משומן גם הוא
המרכיבים: לבצק הספוג: 40 גרם קמח (1/3 כוס של 200 מ"ל) 50 מ"ל אבקת קקאו איכותית (¼ כוס של 200 מ"ל) 1 כפית אבקת אפייה ¼ כפית מלח (לא לוותר) 4 חלמונים בטמפרטורת החדר 4 חלבונים בטמפרטורת החדר 40 + 40 גרם סוכר דק (שני רבעי כוס של 200 מ"ל) ½ כפית תמצית וניל משובחת (לא התחליף שמוכרים בסופר)
לקרם: 400 גרם שוקולד מריר קצוץ 320 גרם סוכר דק דק (2 כוסות של 200 מ"ל) 400 מ"ל שמנת מתוקה (2 כוסות של 200 מ"ל) 1 כפית תמצית וניל 170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות ½ כפית אבקת נס קפה
לסירופ: ½ כוס סוכר ½ כוס מים ליקר שוקולד לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מתחילים עם עוגת הספוג: מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
3. בקערת המערבל מקציפים את החלמונים עם 1/5 כוס סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מעבירים את הקציפה לקערה אחרת, שוטפים את קערת המערבל, ומייבשים.