המרכיבים:
לתפוחים:
3 שזיפים מיובשים, ללא החרצן
2 כפות רום
3 תפוחים קטנים
2 כפות סוכר
30 גרם חמאה מומסת
3 מקלות קינמון
לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
8 כפות סירופ חמאה תפוח (מהסירופ שהתקבל בבישול התפוחים)
140 גרם קמח
3 תפוחים מוכנים ומושרים ברום
תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה משומן
אופן ההכנה:
1. מכינים את התפוחים: מערבבים בקערית קטנה רום ושזיפים. מניחים בצד.
2. שוטפים היטב את התפוחים, מוציאים את הליבה ומניחים אותם בקערה שמתאימה למיקרוגל. מערבבים יחד חמאה מומסת וסוכר, ויוצקים על ולתוך התפוחים.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחוררים אותו מעט בעזרת מזלג. מכוונים את המיקרו לחום בינוני ומפעילים למשך 10 דקות. מוציאים ומניחים בצד לצינון מוחלט גם של התפוחים וגם של הסירופ שנוצר בבישול, בו נשתמש עוד מעט.
4. נועצים בקצה של כל מקל קינמון שזיף ומחממים תנור לחום של 175 מעלות.
5. בקערת המערבל מקרימים חמאה וסוכר. מוסיפה ביצים אחת בכל פעם עד להטמעות. מוסיפים וניל ו-8 כפות מהסירופ בו התפוחים התבשלו ומערבלים מעט. את שאר הסירופ שומרים לאחר כך. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד להטמעה.
6. יוצקים לתבנית כשליש מהבלילה. נועצים בכל תפוח מקל קינמון עם שזיף ומסדרים אותם בתוך התבנית. מייצבים את התפוחים וממשיכים ליצוק את יתרת הבלילה. משתדלים שהתפוחים יהיו מכוסים בבלילה לגמרי.
7. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם המוכנס לחלק ללא תפוח יוצא נקי. מוציאים מהתנור ויוצקים את סירופ התפוחים הנותר. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל בצד.