המרכיבים (ל-4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
80 גרם חמאה
2 ביצים
80 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס דחוסה ועוד כ-2 כפות)
תוספת (אם רוצים):
שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר
או - גלידת וניל
4 כלים אישיים משומנים היטב, ומרופדים בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל ל-30 שניות. אם התערובת לא נמסה אחרי זמן זה, ממשיכים בפולסים של 20 שניות עד שהכל נמס. מניחים בצד.
3. מניחים בקערה נוספת ביצים וסוכר חום ומקציפים עד שנוצר קצף רך, והביצים שילשו את נפחם.
4. מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד, יוצקים לכלים (עד שלושת רבעי הגובה) ואופים 15 דקות.
5. אופן ההגשה: משחררים כל עוגה מהכלי שלה. אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת רכה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף רך), או גלידת וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
שתפו את המתכון לעוגות האישיות עם החברים
>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות גבינה לימוניות
>> באה בריא: שניצל תירס ביתי