תבנית: 22-24 עגולה מתפרקת, משומנת
המרכיבים:
לתחתית:
כוס ורבע פתי בר טחון
75 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
130 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת קקאו כהה
1/4 כפית אבקת אפייה
כוס ורבע סוכר לבן
1/4 כפית מלח
3 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס + אגוזים שלמים לעיטור
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-160 מעלות.
2.מכינים את התחתית: מערבבים יחד עוגיות טחונות וחמאה מומסת, דוחסים את התערובת לתחתית התבנית בעזרת כוס ומניחים בצד.
3.ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרו. עובדים בפולסים של 20 שניות. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4.מנפים לתוך קערה (אפשר עם מסננת) קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
5.יוצקים לקערת המערבל את השוקולד והחמאה המומסים, מוסיפים סוכר ומערבלים במהירות אטית. מוסיפים דבש ווניל.
6.ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצים אחת בכל פעם.
7.מוסיפים את החומרים היבשים שניפינו, מערבלים מעט עד לאחידות, מוסיפים את הפקאן הקצוץ ומערבלים עוד טיפה.
8.יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים ומקשטים בפקאנים השלמים.
9.שולחים לאפייה ל-45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח (שימו לב, אל תחכו שהוא ייצא יבש, כי אז תאבדו את המרקם הפאדג'י של העוגה).
10.מכינים ציפוי: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד והחמאה (שוב, בפולסים של 20 שניות). מערבבים עד לקבלת קרם אחיד, ושופכים על העוגה, שהתקררה בינתיים. אם יש עודף שומרים בצד, ומזלפים על המנה בהגשה.