רול שמרים ענק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
שבלול שמרים ענק. שווה ביס|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לבצק השמרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרים טריים 50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח

למלית קקאו:
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו משובח
1כפית קינמון

למלית ריבת חלב:
צנצנת ריבת חלב

לסירופ הסוכר לזיגוג:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
שפריץ של לימון

תבנית עגולה 20-22 ס"מ משומנת קלות

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:  שמים קמח במיקסר (עם וו לישה) ומערבבים לתוכו את השמרים.

2. ממיסים חמאה במיקרוגל למשך 30 שניות. אם החמאה לא נמסה כולה, מחממים עוד 10 שניות. מחממים מעט במיקרוגל גם את החלב.

3. מוסיפים לקמח את החמאה המומסת, החלב החמים, הביצים והסוכר, ומעבדים עד שהרכיבים מתאחדים.

4. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק, ומעט דביק.

5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה עד שנפח הבצק מוכפל (אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך הלילה).

6. אחרי התפיחה מחלקים את הבצק לרבעים (לרול נשתמש ב-3 רבעים וברבע הנותר ניתן להכין גלילת נוטלה, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר).

7. מכינים את המלית: מערבבים בקערית את הסוכר עם הקקאו והקינמון. מחממים במיקרו בקערית קטנה, בפולסים של 20 שניות את החמאה, עד שהיא רכה מאד אך לא נמסה ונוזלית. מניחים בצד.

רול שמרים ענק מורחים את הבצק בחמאה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרדדים את הבצק לעלה מלבני ומורחים בחמאה רכה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. מכינים את הרול: מרדדים את אחד מרבעי הבצק לעלה מלבני. מורחים את המלבן בשליש מהחמאה הרכה, מפזרים שליש מתערובת הסוכר-קקאו-קינמון מעל, ומגלגלים לרולדה ארוכה.

רול שמרים ענק מגלגלים את הבצק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מפזרים מעל סוכר, קקאו וקינמון, ומגלגלים לרולדה ארוכה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. חוצים את הרולדה לאורך לשני חלקים בעזרת סכין חדה, ומניחים בתבנית בצורת שבלול - מסובבים את החצי הראשון סביב עצמו וממשיכים עם החצי השני. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים (ברביעי לא משתמשים, זוכרים?). מי שרוצה לגוון ולהפוך את העוגה למעניינת יותר, יכול למרוח על אחד הרבעים מלית ריבת חלב במקום מלית הקקאו.

רול שמרים ענק חוצים את הרול לשניים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
חוצים את הרולדה לאורך|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

10. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומשאירים להתפחה נוספת כשעה. שולחים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה בחלק העליון שלה.

רול שמרים ענק מסדרים בתבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מסדרים בתבנית בצורת שבלול|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

11. מכינים זיגוג: בזמן שהעוגה בתנור, מבשלים את חומרי הסירופ על האש עד שהסוכר נמס.

12. מוציאים את הרול מהתנור ומיד מזגגים בסירופ הסוכר.

יש לכם רעיונות מה לעשות עם שארית בצק השמרים? ספרו לנו בתגובות!

>> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד דובדבנים
>> טארט פלפלים ובצל בקלי קלות