המרכיבים:
3 שקיות תה בטעם צ`אי מסאלה
1/4 כוס + 2 כפות מים רותחים
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס + 2 כפות סוכר
1 כפית סוכר וניל
קורט מלח
3/4 כוס קמח
60 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס דבש
1/2 כפית קינמון
שמנת חמוצה להגשה
כלים:
תבנית משולשת או אינגליש קייק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. משרים את שקיות התה במים רותחים ל-20 דקות כדי ליצור תה מאוד מרוכז.
3. בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד קבלת תערובת אווריריות בעלת צבע בהיר. מוסיפים 2 כפיות מהתה המרוכז ואת סוכר הוניל ומערבבים. מעבירים לקערה אחרת, שוטפים את קערת המיקסר ואת בלון ההקצפה ומייבשים היטב.
4. מקציפים חלבונים ומלח עד שמתקבלת קציפה רכה אך יציבה.
5.מוסיפים את 2 כפות סוכר הנותרות וממשיכים להקציף 30 שניות.
6. מאחדים את הבלילות: מוסיפים שליש מכמות החלבונים אל החלמונים, יחד עם רבע מכמות הקמח - ומקפלים בעדינות. ממשיכים כך לסירוגין עד שהתערובות מאוחדות.
7. מוסיפים אל תוך התערובת חמאה מומסת ומערבבים קלות.
8. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 30 דקות.
9. מכינים את הזיגוג: בסיר קטן שמים דבש, קינמון ואת התה המרוכז שנותר. מבשלים על אש נמוכה ומערבבים עד שהזיגוג אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.
10.אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור מניחים אותה לצינון קל, מחלצים מהתבנית ומורחים בעדינות את הזיגוג על העוגה מכל צדדיה. יש להשתמש בכל כמות הזיגוג - חלק ייספג בעוגה וחלק ישאר כזיגוג.
* הצעות הגשה טעימות:מומלץ להגיש פרוסה בצלחת עם כף בריאה של שמנת חמוצה הכי שמנה