המרכיבים (ל-18-20 עוגיות בקוטר של 5 ס"מ):
1/4 1 כוסות גרגרי חומוס (קפואים או מקופסת שימורים) מסוננים ומיובשים
1/2 כף תמצית וניל משובחת
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
4 כפות דבש
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2/3 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מעבדים את כל המרכיבים חוץ מהשוקולד צ'יפס במעבד מזון עד שמקבלים עיסה אחידה וחלקה.
3. מעבירים את העיסה לקערה ומערבבים פנימה ידנית את השוקולד צ'יפס. העיסה תהיה דביקה וזה בסדר.
4. מעצבים את העוגיות: מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בערך בגודל אגוז. אפשר להיעזר בכף גלידה בשביל אחידות. אם אין כף גלידה משתמשים עם הידיים - פשוט מגלגלים לכדורונים. מניחים בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, משטחים מעט בעזרת כף היד הלחה ואופים 20 דקות, או עד שהתחתית שלהן משחימה מאוד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!