ציוד: תבנית שקעים בתכולה של בין 1/3 ל 1/2 כוס לכל שקע, משומנת היטב.המרכיבים (ל-12 עוגות): 125 גרם חמאה 215 גרם (1 כוס) סוכר דק 3 ביצים 75 גרם (1/2 כוס) קמח לבן רגיל 40 גרם (1/4 כוס) קמח תופח 45 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס 1 כפית גרידת לימון 85 גרם (1/3 כוס) שמנת חמוצהלסירופ רום: 1/2 ליטר מים 150 גרם סוכר מיץ וגרידה מלימון אחד 30 מל רום (המשקה, לא התמצית) תמצית בטעם קוקוס, לפי הטעםלהגשה: 1 חבילה שמנת מתוקה 2 כפות אבקת סוכראופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות.2. מקרימים את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.3. בעוד המערבל פועל, מוסיפים את הביצים אחת אחת.4. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח, הקוקוס, גרידת הלימון והשמנת החמוצה. מערבבים עד לאחידות.5. יוצקים לתבנית השקעים, ואופים 30 דקות.6. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר והלימון בסיר בינוני כ-5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום ותמצית הקוקוס.7. מחלצים את העוגות מהשקעים, ויוצקים על כל עוגה המון סירופ, עד שנדמה שהיא ממש מתפקעת.8. מכינים קצפת (מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר), עורמים על העוגה ומגישים.>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגות קוקוס ולימון אישיות>> בשבוע שעבר הכנו סופלה שוקולד קל ומהמם>> לכל המתכונים המושחתים>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק