2.מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
3.מקציפים במיקסר את החלמונים עם ¼ כוס סוכר ותמצית הווניל, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית, ומעבירים לקערה אחרת. שוטפים את קערת המערבל, מייבשים היטב ומקציפים בה את החלבונים עם עוד ¼ כוס סוכר, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
4. מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים.
5.יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת ואופים 12-15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע.
6.בזמן שהעוגה בתנור פורסים על השיש מגבת מטבח נקייה, וזורים עליה אבקת סוכר עד לכיסוי.
7.מוציאים את התבנית מהתנור והופכים מעל המגבת הפרוסה. מקלפים את נייר האפייה, מגלגלים את העוגה עם המגבת ומניחים לקירור מוחלט.
הבצק המגולגל במגבת. כשהוא יצטנן יהיה אפשר להמשיך|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
8.בינתיים מכינים את מלית השוקולד הלבן: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות ומערבבים עד אחידות. מניחים בצד.
9.מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את השוקולד והחמאה המומסים. שימו לב, הקרם יוצא מעט דליל וזה בסדר. מעבירים אותו למקרר לייצוב של שעתיים לפחות.
10.מכינים את הציפוי: ממיסים יחד במיקרו שוקולד, חמאה ונוטלה, מקציפים את השמנת המתוקה ומאחדים את התערובות.
עכשיו כבר יש מילוי. נשאר רק לצפות בקצת שוקולד |צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
11.אחרי שקרם השוקולד הלבן מתייצב, מרכיבים את הרולדה: פותחים את העוגה המגולגלת במגבת (בשום אופן אל תעשו את זה לפני שהעוגה מצטננת לגמרי), מורחים את הקרם על כל השטח ומגלגלים חזרה. מורחים את הציפוי מסביב לרולדה ושומרים בקירור עד להגשה.
12.אפשר לקשט בזילוף שוקולד: ממיסים יחד 50 גרם שוקולד ו-50 מ"ל שמנת מתוקה, ומזלפים על העוגה.