המרכיבים (ל-12 דונאטס גדולים):
700 גרם בטטות
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
שמן לטיגון
לזיגוג:
120 גרם סוכר
6 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות בקליפתן עד שהן מתרככות. מצננים מעט ומקלפים.
2. מועכים את הבטטות עד שמתקבל פירה חלק, ונותנים להן להצטנן לחלוטין.
3. מוסיפים לפירה הבטטות את יתרת החומרים, ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.
4. מקמחים את משטח העבודה בהרבה קמח (הבצק מאוד דביק) ומעצבים את הבצק למלבן בעובי 5 ס"מ בערך. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.
5. ומשטחים כל כדור בעזרת כף היד לעובי של כ-1 ס"מ.
6. בעזרת כוס קטנה (כוס שוט של אלכוהול) או בעזרת חותכן עגול, קורצים חור במרכז כל סופגנייה.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד לצינון.
8. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר בינוני מעל אש בינונית, ממיסים את הסוכר במים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, עד שהסירופ מסמיך.
9. מטביעים כל דונאט בתוך הסירופ ומעבירים לצלחת. מגישים מיד.