המרכיבים:
2 ביצים
240 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
100 גרם אבקת סוכר
1 כוס חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל משובחת
גרידה מתפוז שלם (אופציונלי)
קמצוץ מלח
1/3 1 כוסות קמח תופח
לקרם ריבת החלב:
1 מיכל של שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות ריבת חלב
ריבת חלב נוספת למריחה על העוגה
מעט שוקולד מריר מגורר לקישוט
תבנית אינגליש קייק משומנת היטב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה קטנה מקשקשים במזלג את הביצים ומניחים בצד. מקרימים במיקסר חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. למי שאין מיקסר, אפשר לעשות זאת בערבוב ידני נמרץ עם כף עץ.
3. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקרים עד אחידות. מוסיפים את הביצים, הווניל גרידת התפוז והמלח, ומערבלים שוב.
4. מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח ומערבלים מעט רק עד אחידות.
5. מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. משאירים לקירור בתוך התנור עם הדלת פתוחה.
6. אחרי שהעוגה התקררה מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקרם רך. מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים בעדינות כדי שיישארו פסים בהירים וכהים בקרם.
7. מורחים מעל העוגה שכבה של ריבת חלב. מעל ריבת החלב מורחים את קרם ריבת החלב. ניתן גם לקשט בשוקולד מגורר.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תותים עם קצפת
>> קפרא עליכם: הגרסה הביתית לעוגת החתונה מהאח הגדול