עוגת שוקולד לפסח
ציוד:
תבנית עגולה מתפרקת, 22-24 ס"מ
תבנית מלבנית גדולה וגבוהה יותר
נייר אפייה
נייר כסף
* המידות במתכון על פי כוס בנפח 240 מ"ל
המרכיבים:
230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
340 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
1 כוס סוכר
5 ביצים בגודל M
1 קופסה מילוי אוכמניות (מומלץ של מימונס)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. משמנים את התבנית היטב, ומרפדים את התבנית (בסיס ושוליים) בנייר אפייה משומן.
3. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף, כדי למנוע כניסה של מים באפייה.
4. ממיסים חמאה ושוקולד בסיר בינוני מעל אש נמוכה. מערבבים מדי פעם עד להמסה מלאה, ומניחים בצד.
5. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר, עד שהכמות משלשת את נפחה ומתקבל קצף בהיר ותפוח, בערך 4 דקות.
6. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד עד אחידות, ומעבירים לתבנית.
7. מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית המלבנית הגדולה, ומכניסים לתנור. יוצקים לתבנית הגדולה מים חמים לפחות עד חצי מגובה התבנית העגולה, ומכסים את התבנית העגולה בנייר כסף.
8. אופים שעה ורבע עד להתייצבות, או עד שכשנוגעים בקלילות עם האצבע בפני העוגה היא נשארת נקייה. זה בסדר שהעוגה תישאר מעט רוטטת במרכז.
9. מצננים, שופכים מעל העוגה את האוכמניות ומאחסנים בקירור.
* מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.