את החלה הזאת אני מכינה רק בראש השנה - לא כי היא מסובכת מדי בשביל היומיום, היא לא, אלא פשוט כדי לשמור עליה חגיגית ומיוחדת. כל השנה אני מחכה לה, וכשהיא מגיעה אני נהנית ממנה שבעתיים. חלה מתוקה ועגולה לראש השנה, עם דבש וחמוציות בפנים. שתהיה שנה טובה.
חלה מתוקה לראש השנה
המצרכים (הכוסות במתכון הן של 200 מ"ל):
לבצק:
1.5 כוסות מים
חצי כוס דבש
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
100 מ"ל שמן
3 ביצים
רבע כוס סוכר
2 כפיות מלח
1 כוס דחוסה של חמוציות מיובשות
להברשה וקישוט:
1 ביצה
שומשום, פרג, או כל מה שאתם אוהבים על החלה
אופן ההכנה:
1. הבצק: מחממים את המים עם הדבש בסיר קטן, עד שהדבש נמס. מצננים עד לטמפרטורת החדר.
2. מעבירם את כל חומרי הבצק לקערה, ולשים במיקסר עם וו לישה 10 דקות.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. לוקחים חישוק של תבנית קפיץ 28 ס"מ או רינג באותה מידה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. יוצרים מהבצק 16-18 כדורים בגודל שווה, ומסדרים בתוך הרינג. מניחים לתפוח עוד חצי שעה.
6. מברישים את החלה בביצה הטרופה, ומפזרים את השומשום או הפרג.
7. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שרלוט יפהפייה