את העוגיות האלה אבא שלי אוהב במיוחד. השבוע החלטתי לשמח אותו, והכנתי לו גרסה עשירה במיוחד שלהן, עם המון אגוזים ושוקולד. עבור כל מי שלא אוהב בצקים שמנים – זאת העוגייה המושלמת. אין בה לא שמן ולא חמאה, והשומן היחיד בה מגיע מהאגוזים – שהם כידוע מאכל בריא ביותר. חוץ מזה, הבישקוטי נשמרות בכלי אטום הרבה הרבה זמן, ופשוט מושלמות לטבילה בקפה.עוגיות בישקוטיהמצרכים: 2 ביצים 200 גרם סוכר חום דמררה (3/4 כוס דחוסה) 300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 5 כפות) מקל וניל (אם אין: 2 כפיות תמצית וניל) 1 כפית אבקת אפייה 100 גרם שבבי שוקולד מריר 100 גרם שקדים פרוסים, קלויים ולא מומלחים 100 גרם צנובר קלוי 100 גרם אגוזי מלך קלויים, שבורים לחתיכות גדולותאופן ההכנה:1. מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר והתוכן של מקל הווניל, במשך 3 דקות.2. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק.3. מוסיפים את השקדים, האגוזים, הצנוברים ושבבי השוקולד, ומעבדים לתוך הבצק.4. מחלקים את הבצק ל-2, מניחים על משטח מעט מקומח ויוצרים שני נקניקים של בערך 25 סמ כל אחד.5. מעבירים את נקניקי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של 2 סמ ורוחב של 6 סמ.6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומניחים לצינון של 5 דקות. לא מכבים את התנור.7. בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1 סמ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.8. אופים 7 דקות, הופכים את העוגיות ואופים 7 דקות נוספות. מוציאים, ומצננים על רשת.>> בשבוע שעבר הכנו ממתק של שוקולד וקוקוס>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק>> רוצים כרטיסים בחצי מחיר לתערוכת מבשלים השנתית? קיבלתם!