בראוניז אקסטרה פאדג'יים (צילום: swalls, Istock)
בראוניז פאדג'יים, פלוס פקאנים פלוס רוטב|צילום: swalls, Istock

כבר שנים אני אומרת שהיה שצריך להעניק פרס נובל לשלום למי שהמציא את השוקולד. מדובר בחומר הגלם הנפלא ביותר, ומה שיפה בו זה שאפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים, שזה אף פעם לא נגמר. אפשר לאכול אותו פשוט כמו שהוא, בקיץ מכינים איתו גלידה, בחורף ממיסים אותו בחלב חם ומקבלים את השוקו הכי טעים שיש, וזה עוד לפני שהתחלנו לאפות ולבשל איתו. בקיצור, התכוננו להרבה מאוד מתכוני שוקולד פה במדור.

היום אנחנו הולכים על מתכון לבראוניז. באופן אישי אני מעדיפה את הבראוניז שלי קצת פאדג'יים, כלומר רכים ונימוחים מבפנים. אתם מוזמנים להוסיף אגוזים מכל סוג (לא רק פקאן), ואם אתם ממש חצופים – שוקולד צ'יפס או ציפוי שוקולד (ראו בהמשך) – אבל הם ייצאו מעולים גם ככה, כמו שהם.

בראוניז שוקולד פאדג'

המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם סוכר
250 גרם חמאה לא קרה
2 סוכר וניל
4 ביצים
180 גרם קמח לבן רגיל
5 כפות קקאו
חצי כפית מלח
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים כמעט רותחים (בן מארי). חשוב שלא ייכנסו מים לשוקולד.

3. מקציפים את החמאה במיקסר ידני.

4. מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יפה.

5. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, בהדרגה.

6. מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, קקאו ומלח), ולבסוף את השוקולד המומס.

7. מערבבים בעדינות עד שכל החומרים מתמזגים, ומוסיפים את האגוזים.

8. מעבירים לתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומחליקים את התערובת לגובה אחיד.

9. אופים 35 עד 40 דקות, מקררים מעט וחותכים לריבועים. רצוי לאכול חמים. לאחר קירור מלא, שומרים במיכל אטום.

גלידה שוקולד (צילום: Vladimir Sretenovic, Istock)
וואו וו, מה מחכה לכם בקיץ|צילום: Vladimir Sretenovic, Istock

רוצים גם רוטב שוקולד? אל תתביישו

מחממים יחד בסיר, על אש קטנה, כוס של נוטלה ומיכל אחד של שמנת מתוקה. מערבבים כל הזמן. כשהבלילה נעשית הומוגנית – שופכים על הבראוניז.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בראוניז שוקולד פאדג'
>> בשבוע שעבר הכנו חלות לשבת
>> מחפשים עוד מתכונים מושחתים? הגעתם למקום הנכון