אני מתה על עוגות פרג. למעשה אני כל כך אוהבת עוגות פרג, שאם לא היה את עניין הפרגים הקטנטנים שנתקעים בין השיניים, כנראה הייתי אוכלת אותן כל היום. מה שחשוב לדעת על העוגה הספציפית הזאת זה שבניגוד לרוב העוגות, היא הרבה יותר טעימה אחרי יום-יומיים ולא ביום הכנתה.
המצרכים:
8 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
130 מ"ל שמן (קצת יותר מחצי כוס)
200 גרם אגוזי מלך טחונים (כוס ושליש)
270 גרם פרג (2 כוסות)
כפית אבקת אפייה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.
2. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
3. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומצננים לגמרי.
4. ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי (קערה שמונחת על סיר עם מים רותחים), ושופכים מעל העוגה בצורה אחידה, כולל שוליים. שומרים בחוץ.