איזה כיף עונת התותים החלה. אני באופן אישי יכולה לאכול תותים עם קצפת כל הזמן, אבל לזה לא ממש צריך מתכון. אז היום אני מביאה לכם מתכון לעוגה עם תותים ומרציפן (וזה לא סוד שאני אוהבת מרציפן). אני מבטיחה בהמשך גם לתת מתכון לכם לעוגה עם המון קצפת ותותים.המרכיבים (כוס של 200 מל): 140 גרם מרציפן באיכות טובה 200 גרם חמאה רכה (לפרווה - מרגרינה) 200 גרם סוכר 170 גרם קורנפלור (1/3 1כוסות) 4 ביצים בגודל בינוני כפית אבקת אפייה 140 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות) 400 גרם תותים (כ-25 תותים בגודל בינוני)אופן ההכנה: 1. חותכים את המרציפן לקוביות קטנות, ומקציפים יחד עם החמאה הסוכר ו-120 גרם מהקורנפלור (כוס אחת). וסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם מוסיפים ביצה אחת עד שהיא מתערבבת היטב בעיסה. 2. מוסיפים את יתרת הקורנפלור הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 3. שוטפים את התותים וחותכים אותם לקוביות (תות בינוני ל-8 חתיכות). מערבבים עם מרית את עיסת העוגה עם התותים. 4. מעבירים לתבנית קייק (10 סמ על 30 סמ) משומנת, ואופים בחלק התחתון של התנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 50 עד 55 דקות. מצננים על רשת.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> בשבוע שעבר הכנו טבעות תפוחים מטוגנות>> בוקר טוב: מאפה תפוחים, קינמון ושיבולת שועל