יש אין ספור מתכונים לעוגות גזר, ורובם קלים להכנה וטעימים. המתכון שלי הוא של עוגת גזר קלאסית, כזאת עם ציפוי לבן וקישוטים ממרציפן. כמובן שאפשר לוותר על הציפוי ועל הקישוטים, אבל בעייני עוגת גזר לא מושלמת ללא התוספות האלו. מה שכן העוגה ללא ציפוי היא פרווה, ומי שרוצה שתישאר כזו גם עם הציפוי, צריך להכין אותו רק מאבקת סוכר, תמצית וניל ומעט מים.עוגת גזר קלאסיתהמרכיבים: 6 גזרים גדולים 6 ביצים 300 מל שמן 300 גרם סוכר ( 1/2 -1 כוסות) 500 גרם קמח (3/4 -3 כוסות) קמצוץ מלח שקית אבקת אפייה כפית גדושה קינמון מעט פירורי לחם לתבניתהמרכיבים לציפוי: 100 גרם גבינה לבנה כפית חלב 250 גרם אבקת סוכר שקית סוכר וניל מצרכים לקישוטי מרציפן: 150 גרם מרציפן אבקת סוכר צבע מאכלכתום וירוקתבנית קפיץ 28 סמ, משומנת אופן ההכנה:1. מגרדים את הגזר על פומפייה דקה.2. מקציפים את השמן עם הביצים והסוכר, מוסיפים את הגזר ומערבבים.3. מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, מוסיפים מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.4. משמנים את התבנית, מפזרים בתוכה את פירורי הלחם, ומנערים את יתרת פירורי הלחם החוצה. שופכים לתבנית את תערובת העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מצננים היטב.5. מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, מוסיפים את סוכר הווניל, ולבסוף מסננים את אבקת הסוכר מעל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים בעזרת מרית את הציפוי על החלק העליון של העוגה.6. אופן הכנת קישוטי הגזר: צובעים 3/4 מהמרציפן בכתום, ואת היתרה בירוק. מעצבים גזרים קטנים, ומניחים אותם בצורה מעגלית על חלקה העליון של העוגה. שומרים את העוגה במקרר.>> בשבוע שעבר הכנו מאפה שמרים מפינלנד>> סלט החצילים המשודרג של גילי הלפטק>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים