הנה עוגהמאוד פשוטה להכנה ,אבל עושה רושם של קינוח שעבדו קשה בשבילו. הטריק הוא בצורת המילוי והציפוי של העוגה, שלא מסובכת אבל דורשת מעט דיוק וסבלנות. התוצר הסופי דומה לבית ואם שמים קצת פרחי מרציפן סביב הבסיס - הרי לכם עוגת בית עם גינה.

עוגת שוקולד ממולאת בגנאש מוקצף אביבה מהצד (צילום: עודד קרני)
ממזרית וטעימה, עוגת שוקולד עם גנאש מוקצף|צילום: עודד קרני

המריבים:
250 גרם סוכר (¼ 1 כוסות)
4 ביצים
100 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2 כפות מים
200 גרם שקדים טחונים דק
100 גרם קמח (כוס אחד פחות 3 כפות)
כפית אבקת אפייה
קומץ מלח

לקרם:
250 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל חלב
אבקת קקאו לקישוט

כלים: תבנית מלבנית 30 ס"מ עם דפנות ישרות

אופן ההכנה:

1. בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח, עד שהתערובת הופכת לבהירה.

2. בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד עם 2 כפות המים, ומוסיפים לתערובת הביצים והסוכר.

3. מוסיפים לתערובת את הקמח, השקדים טחונים ואבקת האפייה, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. בתום האפייה מצננים מעט את העוגה בתוך התבנית, ולאחר מכן מוציאים אותה לקירור מלא על רשת.

הכנת הקרם:

5. בסיר קטן מביאים את השמנת והחלב עד כמעט רתיחה, שופכים מעל את קוביות השוקולד ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס לגמרי.

6. מקררים 3 עד 4 שעות במקרר, ומקציפים את התערובת עד לקבלת מרקם של מוס.

בניית העוגה:

7. הופכים את העוגה ובעזרת סכין טובה חותכים משולש מהחלק העליון של העוגה, ומניחים בצד.

8. ממלאים את המשולש שנוצר בעוגה בקרם השוקולד, ומחזירים את החלק המשולש שחתכנו, אבל הפוך, כך שהשפיץ יהיה כלפי מעלה.

9. מצפים את העוגה ביתרת הקרם, וחורצים פסים לכל אורכה. מפזרים מעל אבקת קקאו.

>> בשבוע שעבר הכנו פרלינים משוקולד לבן
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקובצה שלנו בפייסבוק