בימי החורף אני ממש אוהבת להכין עוגות שמרים. אני אוהבת להיות יותר במטבח וחוץ מזה - אין על הריח של בצק שמרים שנאפה בתנור. העוגה הזאת היא עוגת שושנים קלאסית, עם טוויסט קטן במילוי. אתם יכולים לשנות את סוג האגוזים שבמתכון, כל עוד נשארים עם אותו משקל שמצוין במרכיבים.
המרכיבים:
לבצק:
100 גרם חמאה (לפרווה: מחמאה)
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף וחצי) חלב (לפרווה: מים או חלב סויה)
500 גרם (4 כוסות) קמח
1 שקית קטנה (11 גרם) של שמרים יבשים (או שקית שמרית)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
קורט מלח
למילוי:
150 מ"ל (2/3 מיכל) שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)
200 גרם (2 כוסות) שקדים, טחונים דק
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך, טחונים גס
2 כפיות קינמון
לציפוי:
100 גרם (קצת פחות מכוס) אבקת סוכר
3 כפות מים
כפית תמצית וניל
1. הבצק: בסיר קטן ממיסים את החמאה עם החלב. מניחים בצד לצינון.
2. מערבבים את תערובת החלב עם שאר מרכיבי הבצק, ולשים במיקסר (עם וו לישה או גיטרה) במשך 10 דקות, עד שמתקבל בצק נוח. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. המילוי: מערבבים את השמנת המתוקה עם השקדים הטחונים וחצי מכמות הסוכר. בכלי נפרד מערבבים את יתרת הסוכר עם אגוזי המלך והקינמון.
4. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים אותם על משטח מעט מקומח - כל אחד למלבן בעובי של כחצי ס"מ ובגודל של כ-20 ס"מ על 30 ס"מ.
5. מורחים חצי מתערובת השמנת והשקדים על כל אחד מהמלבנים. חשוב לשמור בחלק הארוך של המלבן צד אחד ללא כיסוי, בעובי של ס"מ.
6. מפזרים מעל כל אחד מהמלבנים חצי מתערובת האגוזים, מגלגלים לרולדה, וחותכים כל רולדה ל-10 עיגולים, אותם מסדרים בתוך תבנית (מתפרקת, בקוטר 24 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
7. מתפיחים לעוד 20-30 דקות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, במשך 25 עד 30 דקות.
8. הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם המים ותמצית הווניל ומוזגים על העוגה שהיא פושרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!