החג כבר ממש מעבר לפינה ואני שמחה להביא לכם מתכון שנהדר לראש השנה. עוגת שמרים ממולאת בשקדים, רסק תפוחים ודבש שנהדרת לבוקר של החג. חשוב להקפיד כמו בכל עוגות השמרים לא להכין בצק יבש, כי אחרת יום לאחר האפייה העוגה תהיה יבשה מדי. בכל מקרה אפשר תמיד לחממם אותה לפני ההגשה.
המרכיבים:
לבצק:
חצי קילו קמח (4 כוסות)
1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ"ל חלב או מים
80 גרם חמאה או מרגרינה
80 גרם דבש (¼ כוס)
2 ביצים
חומרים למילוי:
80 גרם חמאה רכה או מרגרינה
160 גרם דבש (½ כוס)
150 גרם שקדים טחונים דק ½ -1 כוסות)
כוס רסק תפוחים
חופן חצאי שקדים מולבנים
לסירופ:
160 גרם דבש (½ כוס)
100מ"ל מים (1/2 כוס)
שקית סוכר ווניל
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בסיר קטן ממסים את החמאה במים עם הדבש.
2. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים.
3. מוסיפים לקמח את הביצים, את תערובת החמאה הדבש והמים ולשים 10 דקות בעזרת וו הגיטרה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
4. אופן הכנת המילוי: בעזרת מיקסר ידני מקציפים את החמאה הרכה עם הדבש, מוסיפים את השקדים ואת רסק התפוחים ומערבבים היטב.
5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן של 40 ס"מ על 20 ס"מ ומורחים מעל כל אחד חצי מהמילוי. חשוב לא למרוח את המילוי על כל המלבן, אלא רק על כ-2/3 ממנו, אחרת בזמן הגלגול המילוי בורח החוצה.
6. מגלגלים כל מלבן לרולדה ויוצרים צמה (או בורג) משתי הרולדות. מניחים בתבנית מלבנית 40 ס"מ על 15 ס"מ ומתפיחים לעוד 30 דקות.
7. מפזרים מעט חצאי שקדים מולבנים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את הדבש עם המים וסוכר הוניל, ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
9. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים עליה שליש מכמות הסירופ. מחכים שיספג, וחוזרים על אותה הפעולה עוד פעמיים.
שנה טובה לכולם!
אהבתם את המתכון? תנו לו בלייק!