ריח של בצל מטוגן הוא אחד הריחות האהובים עלי, יחד עם ריח של לחם טרי. המתכון הזה משלב בין שני הריחות האלו למאפה אחד מפתה. בקיצור, מושלם.
המרכיבים:
בצל אחד גדול
50 גרם חמאה
500 גרם קמח כוסמין
שקית שמרים יבשים (11 גרם 1 כף)
170 מ"ל מים חמים
כפית מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצל וקוצצים בינוני עד דק. מטגנים בחמאה עד הזהבה ומצננים לגמרי.
2. מערבבים את שאר מרכיבים הלחם - הקמח, השמרים, המים, המלח והשמן. לשים במיקסר עם וו לישה (או בידיים) עד לקבלת בצק אחיד.
3. מתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה מוציאים ממנו את האוויר ומתפיחים שוב כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו (מתפיחים פעמיים).
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי של 2 ס"מ, מפזרים מעל את הבצל המטוגן, מגלגלים למעין רולדה ומניחים (עם התפר למטה) על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5. מתפיחים שוב כחצי שעה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!