נכון שפורים עוד לא כאן, אבל הוא כבר מספיק קרוב כדי שנתחיל לתכנן מה בדיוק נרצה לאפות, למשלוחי המנות שלנו ובכלל. ההצעה שלי היא אוזני המן אקסטרה טעימות, במילוי של ריבת משמש שמכינים לבד, ועוד כדור של מרציפן, שיהיה. אני יודעת שלא המצאתי פה שום גלגל, אבל אתם חייבים להודות שזה בכל זאת מילוי קצת שונה ממה שאנחנו מכירים ורגילים לזלול. שונה, ומעולה. לא תאמינו כמה שני המרכיבים האלה – משמשים מיובשים ומרציפן – הולכים טוב ביחד.
נשמע לכם טו מאץ'? אתם מוזמנים למלא את אוזני ההמן בכל מה שאתם אוהבים: שוקולד, אגוזים, פרג, חלבה או כל ריבה שהיא. כמו שאני אוהבת להגיד לכם – תנו לדמיון להשתולל.
מי שאין לו חותכן עגול יכול להשתמש בכוס, חשוב רק שהיא לא תהיה עבה, כי זה מקשה על החריצה בבצק.
אוזני המן במילוי ריבת משמש ומרציפן
המצרכים (כ-60 יחידות):
לבצק:
250 גרם חמאה (לגרסת הפרווה: מרגרינה)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
3 ביצים
500 גרם קמח (4 כוסות)
כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת של לימון אחד
קומץ מלח
למילוי:
450 גרם משמש יבש
2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
250 מ"ל מים
350 גרם מרציפן
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הריבה: שמים בסיר קטן את המשמש, הסוכר, סוכר הווניל והמים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מועכים את המשמשים בעזרת כף, ומצננים.
2. מכינים את הבצק: מקציפים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת, מוסיפים את גרידת הלימון ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
4. מרכיבים את אוזני ההמן: מגלגלים מהמרציפן 60 כדורים בגודל של גולה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של 3 מ"מ.
5. חורצים עיגולים בבצק בעזרת חותכן עגול או כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית של ריבה, ומעליה כדור מרציפן.
6. מקפלים את הבצק מעל המילוי שלושה קיפולים ליצירת אוזן המן, ומהדקים.
7. אופים 12-14 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחום מראש ל-200 מעלות. מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר.