קשה להתחרות בריח הטוב שמפיץ לחם בתנור, ועוד בגט מלא בכל טוב. גם אם בחיים לא הכנתם בגט (או לחם), המתכון הזה לא מצריך שום טכניקה מיוחדת של עיצוב ולישה. חשוב להקפיד להכין את המתכון גם עם קמח מלא (ולא 100% קמח לבן), כי זה מקור הטעם הטוב שלו. למי שאין בבית קמח תירס, אפשר לגלג את המאפים גם בקמח מלא, אבל אם רוצים לקבל מרקם פריך מבחוץ, שווה לקפוץ לסופר ולקנות קמח תירס (ואל תתבלבלו עם קורנפלור).
המרכיבים (ל-20 יחידות):
240 גרם (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן
240 גרם (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח מלא
20 גרם שמרים טריים (קצת פחות מחצי שקית/קובייה של שמרית)
2 כפיות מלח
350 מ"ל (כוס וחצי פחות כף) מים פושרים
כוס זיתי קלמטה
60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 כף תימין טרי
מעט קמח תירס לקימוח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ומפוררים את השמרים לתוכם. מוסיפים את המלח והמים, ובעזרת וו הלישה לשים לבצק חלק (כ-8 דקות).
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. זה לוקח כשעה עד שעה וחצי.
3. מגלענים את הזיתים, חותכים אותם גס, ומערבבים עם גבינת הפרמזן המגוררת והתימין.
4. מקמחים מעט את משטח העבודה עם קמח תירס, ומשטחים את הבצק (עם הידיים) למלבן בגודל של 30 על 60 ס"מ.
5. מפזרים על הבצק את תערובת הזיתים והגבינה.
6. מקפלים את הבצק לשלישים לרוחבו: מקפלים שליש מהתחתית לכיוון המרכז וסוגרים עם החלק העליון (ראו תמונה של דרך ההכנה). חותכים ל-20 רצועות.
7. מפזרים עוד קצת קמח תירס על המשטח, מגלגלים כל רצועה לספירלה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. מתפיחים את המקלות המגולגלים 40 דקות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, למשך 12 עד 15 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!