נכון, עוד לא ממש עונת פירות ההדר, אבל ראיתי השבוע קלמנטינות אצל הירקן, ונזכרתי בעוגה שדודה שלי הייתה מכינה. התקשרתי לבקש ממנה את המתכון והרי לכם עוגה בחושה בניחוח קלמנטינה - קלה להכנה, אבל לחה וטעימה. מי שרוצה יכול להחליף את הקלמנטינה בלימון או בתפוז.המרכיבים: לעוגה: 150 גרם חמאה מטמפרטורת החדר 200 גרם סוכר (1 כוס) קורט מלח 3 ביצים 1 כף חלב גרידה מ-2 קלמנטינות 240 גרם קמח (2 כוסות) 1 כפית אבקת אפייהמצרכים לסירופ: 60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס דחוסה) 6 כפות מיץ קלמנטינהאופן ההכנה: 1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר והמלח.2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלב ואת גרידת הקלמנטינות וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים.3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מעט ואופים בחלק התחתון של התנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשל 45 עד 50 דקות.5. מכינים את הסירופ: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הקלמנטינה.6. דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעמים, ומברישים את הסירופ מעל.הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד בשחור לבן>> עוגת שוקולד עסיסית עם מרכיב סודי