היא לא זולה ולא מרזה, אבל היא כל כך יפה וטעימה שזה מפצה על הכל, והיא מתאימה במיוחד לחג האהבה. נכון שזה לא ממש חג שלנו, אבל אם אפשר לחגוג עוד קצת אהבה, אני שם. מדובר במתכון לא פשוט אבל גם לא מסובך, ואם מתחשק לכם להשקיע במישהו אהוב - זה לגמרי אפשרי. את הוורוד אפשר, כמובן, להחליף בכל צבע אחר.
עוגת פינק ולווט
המצרכים:
לעוגה:
7 חלבונים
1 ביצה
360 מ"ל חלב
460 גרם קמח (4 כוסות פחות 2 כפות שטוחות)
450 גרם סוכר (1/4 - 2 כוסות)
קומץ מלח
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כף תמצית וניל
צבע מאכל ורוד (הכי טוב בג'ל)
4 תבניות עגולות או משושה בקוטר 20 עד 22 ס"מ (יש חד פעמי)
לקרם:
4 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
מעט צבע מאכל ורוד
אופן ההכנה:
1. טורפים את החלבונים יחד עם הביצה השלמה ו-120 מ"ל של חלב (שליש מהכמות).
2. שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת המיקסר, ומערבבים בעזרת וו ההקצפה.
3. מוסיפים בהדרגה (תוך כדי הקצפה) את 240 המ"ל הנותרים של החלב ואת החמאה. לבסוף מוסיפים את תערובת הביצים ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות.
4. מחלקים את התערובת ל-4 קערות. תערובת אחת משאירים ללא צבע, ולשלוש הנותרות מוסיפים מעט צבע מאכל ורוד, לכל אחד קצת יותר מהקודמת, כך שנקבל צבעים בגוון עולה של ורוד.
5. משמנים את התבניות, מעבירים את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 דקות. מצננים היטב.
6. הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר עד לקבלת קצב יציב.
7. הרכבת העוגה: מורחים כמות נדיבה של קרם על העוגה הראשונה, זו שלא הוספנו לה צבע מאכל. מעל מניחים את העוגה עם הוורוד הכי בהיר. מורחים עוד קרם, ומניחים את העוגה הטיפה יותר כהה, וכך הלאה. לבסוף מורחים את יתרת הקרם מעל ובשולי העוגה. שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!