אני מאוד אוהבת עוגות עם פירות, בעיקר בקיץ. עוגת האפרסקים ההפוכה הזאת, היא אחת העוגות שאני הכי אוהבת לאכול, עם קצפת או גלידת וניל מעל, עדיף גם וגם. הכי טוב להשתמש במתכון באפרסקים טריים, כל עוד הם בעונה כמובן, אבל אם אין (ואתם קוראים את המתכון הזה בחורף) - גם אפרסקים משומרים יעבדו היטב.
המרכיבים:
לתערובת האפרסקים:
4 אפרסקים טריים שלמים, או שמונה חצאי אפרסק משומרים
60 גרם שקדים מולבנים פרוסים
60 גרם חמאה
170 גרם סוכר חום (כוס 1 ועוד 4 כפות)
לעוגה:
190 גרם חמאה רכה
130 גרם סוכר (2/3 כוס)
2 ביצים
180 גרם קמח (כוס ועוד 4 כפות)
חצי שקית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
60 מ"ל שמנת מתוקה
60 מ"ל מיץ תפוזים (רצוי סחוט טרי)
כפית תמצית וניל
תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. תערובת האפרסקים (מאפרסקים טריים): מרתיחים מים, ומכניסים את האפרסקים ל-2 דקות. מוציאים ומקלפים את הקליפה, שתתקלף בקלות.
2. חותכים את האפרסקים לחצי ומוציאים את הגלעין. מכאן הפעולה זהה גם למי שמשתמש באפרסקים משומרים.
3. מחממים מחבת וקולים את פרוסות השקדים עד לקבלת גוון חום בהיר.
4. בסיר או מחבת נפרדת ממיסים את החמאה ושופכים אל תוך התבנית. מנערים מעט, כך שהחמאה תכסה את כל התבנית, כולל השוליים.
5. מפזרים כוס סוכר חום החמאה המומסת שבתבנית, ומפזרים חצי מהשקדים הפרוסים מעל הסוכר.
6. פורסים את האפרסקים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, ומניחים בצורה יפה מעל השקדים. מפזרים את יתרת הסוכר והשקדים הפרוסים מעל.
7. אופן הכנת בלילת העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף. כשהביצה נבלעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה.
8. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם האבקת אפייה והמלח. מערבבים בכוס או בקערה קטנה את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים ותמצית הווניל.
9. מוסיפים בהדרגה אל המיקסר מעט מתערובת הקמח ומתערובת השמנת והמיץ לסירוגין, עד שכל החומרים מתערבבים לעיסה אחידה.
10. מעבירים בעזרת כף את תערובת העוגה מעל האפרסקים שבתבנית. עושים זאת בעדינות, כדי שהאפרסקים לא יתערבבו בתוך הבלילה.
11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מצננים 10 עד 15 דקות והופכים את העוגה על צלחת הגשה, כך שהאפרסקים יהיו למעלה. רצוי להגיש חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!