מתכון קל ומהיר הכנה, שמצריך מעט מאוד כלים וזמן, ומנצל את שעתם היפה של פירות ההדר. אם זה פשוט לכם מדי אתם מוזמנים לחצות את העוגה לרוחב ולמלא בקצפת או בכל מילוי שתרצו, או לקשט באבקת סוכר ופרוסות תפוז - אבל היא תעבוד מעולה גם סתם ככה, כמו שהיא.
עוגה בחושה עם תפוזים
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: מרגרינה)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
4 ביצים
125 גרם קמח (כוס)
125 גרם קורנפלור (כוס פחות 2 כפות)
כפית אבקת אפייה
כף גרדת תפוז
לסירופ:
מיץ מ-3 תפוזים גדולים או 5 קטנים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי העוגה במיקסר עם וו גיטרה ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות.
3. מכינים את הסירופ: מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.
4. דוקרים את העוגה בעזרת שיפוד או מסרגה כ-30 פעם, ושופכים את הסירופ מעל. אפשר לקשט בפלחי תפוז ואבקת סוכר.