יש לי המון מתכונים של עוגות לפסח, אבל אני חייבת להגיד לכם שאחרי כל הניקיונות, הקניות והבישולים אני תמיד מוצאת את עצמי מעדיפה את הדברים הפשוטים יותר, כאלה לא מצריכים יותר מדי מאמץ או אנרגיות שכבר אין לי. המתכון הזה הוא דוגמה מצוינת: הוא קל להכנה, ובכל זאת טעים ומרשים. ומה שהכי מגניב זה שאין בו שום סוג של קמח - לא תפוחי אדמה ולא מצה - ואפילו לא אגוזים או קוקוס: המרכיב העיקרי פה הוא אבקת אינסטנט פודינג. כן כן, מה ששמעתם.
עוגת פודינג וניל כשרה לפסח
המצרכים (2 אינגליש קייק):
6 חבילות אינסטנט פודינג וניל
כוס שמן (200 מ"ל)
200 גרם סוכר (1 כוס)
שקית אבקת אפייה
6 ביצים
לציפוי:
1 אינסטנט פודינג ווניל
2 חבילות שמנת מתוקה
כפית קקאו
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר ידני או מטרפה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50 דקות לשעה (בודקים עם קיסם כבר אחרי 45 דקות).
3. לאחר שהעוגות התקררו לגמרי, מוציאים מהתבניות ומכינים את הציפוי: מקציפים בקערה את האינסטנט פודינג עם השמנת המתוקה, ומקשטים את העוגה מלמעלה (עם שק זילוף, כמו בתמונה, או פשוט במרית). בוזקים אבקת קקאו ושומרים במקרר.
>> הנה כל הקינוחים שלנו לפסח
>> והנה העוגיות הפסחיות הכי שוות