מכיוון שלאורך כל החג אנחנו אוכלים בשר בלי סוף, החלטתי ללכת השבוע על מתכון חלבי, שיאפשר לנו לנוח קצת מכל המאכלים הכבדים של החג. את המילוי אתם כמובן מוזמנים לגוון: במקום כרישה אפשר להשתמש בבטטה, ברוקולי או פטריות, או כמו שאני תמיד אומרת לכם: תנו לדמיון להתפרע.
וטיפ קטן לגבי קישים ופשטידות בכלל: תמיד מומלץ להכין אותם יום לפני ההגשה, לקרר, ולמחרת לחמם שוב. זה עוזר למילוי להתייצב ומבטיח פשטידה "בשלה" ומוצקה יותר.
קיש כרישה לפסח
המצרכים:
לבצק:
250 גרם קמח מצה (2 כוסות ועוד כף שטוחה)
125 גרם חמאה או מרגרינה
1 ביצה
1 חלמון
מלח ופלפל
מעט מים
למלית:
4 כרישות גדולות (רק החלק הלבן)
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות גדושות גבינת פרמזן מגוררת
3 ביצים
4 כפות קמח תפוח אדמה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1.מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, ומשטחים בתבנית עגולה חד פעמית או תבנית פאי, בעזרת הידיים. יוצרים גם דפנות.
2.מכינים את המלית: פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי 1 ס"מ ושוטפים היטב. מבשלים במים עם מלח כ-20 דקות (מי שרוצה יכול להוסיף אבקת מרק לבישול). מסננים ומצננים.
3.מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים של המלית, מוסיפים את הכרישה ושופכים לתוך התבנית עם הבצק.
4.אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בחלק התחתון של התנור.