בכל משפחה יש את הבשלניות האלה, שמצליחות להפתיע בכל ארוחה. אנחנו התברכנו בכמה כאלה. חוץ מאמא שלי, חיהל'ה, בת דודה של אבא אפרים, היא פשוט בשלנית מופלאה עם מטבח שלא מבייש שפים מקצועיים. כשחיהל'ה מארחת, מדובר באירועי גורמה מעוצבים, עשירים וטעימים להפליא - כאלה שלא רוצים להחמיץ.
בארוחות חג, ימי הולדת ושאר שמחות היינו מתכנסים בביתה של חיהל'ה, כל השבט של משפחת ישראלי (הוריה של חיהל'ה, אחיותיה המקסימות, בני הזוג והילדים) ובני המשפחה שלי, כל אחד היה מביא משהו קטן והשמחה, הדיבורים וקולות האכילה היו ממלאים את החדר. אמא שלי, כמובן, לא פספסה מנות מצטיינות והייתה מבקשת מתכון. היא וחיהל'ה היו עומדות במטבח, מחליפות מתכונים, חולקות סיפורים וצוחקות בקול רם. בקופסת המתכונים של אמא שלי אפשר למצוא מספר מתכונים נהדרים שלה ואחרי שבועות של מזג אוויר חורפי שדורשים מרק וקדירות, אני רק רוצה לאכול את הסלט הירוק של חיהל'ה: קליל, מעניין ובעיקר קר.
המרכיבים:
1/2 כוס אפונה ירוקה (מבושלת או מקופסת שימורים)
ראש חסה אמריקאית (אייסברג) קצוצה דק
עגבניות שרי חתוכות לחצאים
שישה גבעולי בצל ירוק קצוצים, ללא החלק הלבן
זר קטן של פטרוזיליה קצוצה
150 גרם אגוזי פקאן, שבורים לחצי
שתי כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק
רוטב:
3/4 כוס מיונז
1/2 שמנת חמוצה
כף מיץ לימון
כף חרדל דיז'ון
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את מרכיביו ומנערים היטב.
2. מכניסים לקערה את מרכיבי הסלט למעט אגוזי הפקאן, מוסיפים רוטב ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזי פקאן ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!