אני ממש אוהבת ארוחות שלמות בסיר אחד. אז במתכון הזה אמנם צריך לטגן קצת את הקציצות לפני שמניחים אותן בסיר, אבל עדיין - אחרי 18 דקות עבודה אפשר להשאיר את הסיר על הגז ולהתפנות לשאר מטלות הבית, או סתם לשכב לנוח כשבאוויר ניחוחות משגעים של הל.
זמן עבודה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 46 דקות
עלות: כ-51 שקלים
המצרכים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 גזרים מגוררים
1 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קוואקר
מלח
פלפל שחור
לטיגון: שמן קנולה
לאורז:
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
מעט שמן לטיגון
2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
400 מ"ל חלב קוקוס
2 זרעי הל
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.
2. מטגנים את הקציצות במחבת מטגנים כשתי דקות מכל צד, ומוציאים.
3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל והגזר כ-3 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות נוספות תוך ערבוב. מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומוסיפים את הקציצות.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות, ומכבים את האש. ממתינים 10 דקות נוספות ומגישים.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!