חצילים הם מהירקות שאני הכי אוהבת. לא משנה באיזו צורה ובאיזה אופן הכנה - הם תמיד טעימים ומספקים. הפעם הוספתי להם בשר טחון ורוטב עגבניות עשיר עם ניחוח נפלא של נענע, וקיבלתי מוסקה מצוינת, באמת במינימום עבודה. קצת טיגון, בישול קצר ולתנור.
זמן עבודה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-35 שקלים
המצרכים:
2 חצילים, פרוסים
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
1 בצל, קצוץ
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום, קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
חופן נענע קצוצה
כפית אורגנו
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה, למריחה
אופן ההכנה:
1. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד. מפזרים מעט מלח ומעבירים לכלי עם נייר סופג.
2. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ, תוך כדי טיגון.
3. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות.
4. מסדרים את החצילים בצפיפות בתחתית תבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.
5. מורחים בביצה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט