מי שלא מכיר, לימון פרסי הוא לימון מיובש ומצומק (בדרך כלל בצבע שחור) שיש לו טעם לימוני מרוכז ומעולה. שילבתי אותו כאן עם ממולאים, שמקבלים ניחוח לימוני שנשבר בעזרת המתקתקות של הסילאן. 

ממולאים עם לימון פרסי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ממולאים עם לימון פרסי. טעים גם למחרת, אחרי חימום במיקרוגל|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-50 שקלים

המרכיבים:
לקישואים ולמילוי:
10 קישואים עגולים
500 גרם בשר טחון
בצל, מגורר
כף פטרוזיליה קצוצה
כוס גריסי פנינה
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור

לרוטב: 
בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 לימון פרסי, שטוף ומושרה במים כ-5 דקות
1/2 לימון רגיל חתוך לפרוסות
260 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות
2 כפות סילאן (או דבש)
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מערבבים ומוסיפים את הלימונים, העגבניות, הסילאן והתבלינים, ביחד עם חצי כוס מים חמים. מביאים לרתיחה ומורידים לבישול על אש קטנה.

2. בינתיים, מרוקנים את תוכן הקישואים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את הקישואים.

3. מניחים את הקישואים בסיר עם הרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות (בסיר סגור). 

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא! 

>> הטעמים הכי מוזרים של קיט-קט ברחבי העולם
>> מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות של בני סיידא