החופש הגדול שוב הסתער עלינו, כמו שהוא נוטה לעשות מדי שנה, רק שהפעם אפילו יותר מוקדם מהצפוי. שנה שלמה של ארוחות צהריים ביתיות הסתיימה, רק כדי לפנות את מקומה לחודשיים חופש גדול של ארוחות צהריים, ואז לשנה נוספת וחוזר חלילה. אז אם גם אתם במצב רוח של שניצל תירס ונקניקיות, כי פשוט אין לכם כוח ליותר מזה - אנחנו כאן בשביל להושיע, עם רשימת מתכונים מזינים, טובים ופשוטים להכנה.עראייס פלאפלעראייס היא מנה שקשה להתנגד לה - גם בגרסה הרגילה, עם הבשר, אבל גם בגרסת הפלאפל. נסו פעם אחת ותראו. מכינים בלילה של פלאפל, ממלאים חצאי פיתה וצולים 10-12 דקות בטוסטר. מגישים עם טחינה, סלט וחמוצים, ומבינים שארוחה שהיא חלבון מלא יכולה להיות חתיכת דבר טעים ומספק.>> למתכון: עראייס פלאפלמוקפץ צמחוני טעים ובריאמתכון של רון יוחננוב עם טופו, גזר ואפונה שמוקפצים בשמחה במחבת עם שום, ג'ינג'ר, צ'ילי טרי ורוטב סויה. כל זה, ביחד עם אורז ובצל ירוק, מרכיב יופי של ארוחת צהריים קיצית.>> למתכון: מוקפץ צמחוני טעים ובריאשווארמה טופו, כרוב ופטריותאין ילד שלא אוהב שווארמה. נסו פעם להחליף את השווארמה הרגילה בשווארמה הזאת, עם הטופו והכרוב (אצלנו פחות אוהבים פטריות, אבל זה רק אצלנו), ואתם עשויים להיות מופתעים מכמה שהיא תתחסל מהר.>> למתכון: שווארמה טופו, כרוב ופטריותכדורי בשר ובטטה אפויים על בורגולמתים על ארוחות בסיר אחד, ואפילו יותר מזה על ארוחות בתבנית אחת, בשיטת השגר ושכח. אולי החלק של השכח יהיה קצת מורכב, כי הניחוחות שימלאו את הבית יטריפו אתכם - אבל טיפה סבלנות וזה הכל אצלכם (בסדר, בסדר, גם אצל הילדים) בבטן.>> למתכון: כדורי בשר ובטטה אפויים על בורגולסלט טונה וירקות קיצימי מכין לילדים שלו סלט לארוחת צהריים? מי שחם לו רצח, והוא יודע שגם לילדים שלו חם רצח, ומי שמכיר בערכן של ביצים וטונה כחלבון מזין לכולם (במקרה שלנו, זה גם מי שממש בא לו על הסלט הזה בעצמו).>> למתכון: סלט טונה וירקות קיציתבשיל פרגית עם קינואה וירקותבחזרה לאוכל חם, עם ארוחת עוף, קינואה וירקות בסיר אחד. התיבול - קארי, כורכום ופפריקה - מבטיח שלא יישאר כלום בצלחת. באף צלחת.>> למתכון: תבשיל פרגית עם קינואה וירקותמג'דרה ירקותלאחרונה גילינו שכשמכינים מג'דרה כמו שצריך, ילדים נוטים לאהוב אותה ממש. מבחינתנו השלב הבא הוא להוסיף לה כמה ירקות טובים בתנור - ברמת הכרובית והגזר - ולראות איך הסיר מתחסל.>> למתכון: מג'דרה ירקותאורז מלא מוקפץ עם פלפליםילדים (וגם לא מעט גדולים) לא משתגעים על אורז מלא, אבל אנחנו מבטיחים לכם שעל המתכון הזה אף אחד לא יתלונן: אורז מוקפץ עם פלפל אדום ואפונת שלג, ברוטב מתקתק ועדין. מצידכם מדובר בחצי שעה של עבודה.>> למתכון: אורז מלא עם פלפליםפסטה עם לבבות ארטישוק וזיתיםפסטה כולם אוהבים, נכון? אז הגיע הזמן לעלות שלב ולעבור לפסטה מחיטה מלאה. גם בגזרת הרטבים אפשר לגוון - ירקות הולכים נהדר עם פסטה, נסו את המתכון הזה עם לבבות ארטישוק (שאגב, ילדים אוהבים גם סתם ככה בלי כלום).>> למתכון: פסטה עם לבבות ארטישוק וזיתיםלביבות קינואה וחציליםזו כנראה הדרך העתיקה ביותר לשכנע את הילדים לאכול דברים בריאים - להפוך אותם ללביבות ולטגן. במקרה הזה ההצלחה כפולה כי היא כוללת גם חצילים וגם קינואה וכי באופן כללי התוצאה כל כך טעימה שאתם ככל הנראה תשמרו לעצמכם כמה בצד.>> למתכון: לביבות קינואה וחציליםפירה עדשים עם ירקות מאודיםילדים אוהבים פירה, אבל תפוח אדמה הוא לא ממש פסגה תזונתית. עדשים, לעומת זאת, דווקא כן. אז למה לא להכין פירה מעדשים? תופתעו לגלות כמה זה טעים, אנחנו הרחקנו לכת והוספנו גם ירקות מאודים, וזה עבד לנו.>> למתכון: פירה עדשים וירקות מאודיםתבשיל שעועית עם תירס וירקותמנה מצוינת עם ה-מון ירקות, שילדים אוהבים הודות לשני דברים: הראשון הוא התירס על גרגיריו הצהובים והמתוקים, השני הוא העובדה שהירקות כאן מבושלים רק עד פריכות, כלומר - לא רכים לגמרי. מתכון נהדר של תום פרנץ שאתם הולכים לאמץ קבוע.>> למתכון: תבשיל שעועית, תירס וירקותפשטידת אורז עגול ובשר טחוןאורז וקציצות זה צהריים קלאסי, אבל למי יש זמן, אז קבלו פתרון שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם - האורז והקציצות הופכים לפשטידה טעימה שמכינים בקלי קלות. אותה גברת בשינוי אדרת.>> למתכון פשטידת אורז ובשרפתיתים עם ירקות ובשר טחוןפתיתים הם התוספת האהובה על ילדים ולכן הם גם יופי של הזדמנות עבור ההורים לדחוף על הדרך גם ירקות, בשר או כל דבר מזין אחר. התוצאה: צבעונית, קלילה וטעימה, והעבודה - רבע שעה. זה הכל. אם יש לכם פתיתים מקמח מלא - בכלל טוב.>> למתכון: פתיתים עם ירקות ובשר טחוןטופו מוקפץ עם ירקותמתכון צמחוני, בריא ובעיקר טעים למוקפץ עם טופו שספג יופי של טעמים במרינדה, והמון ירקות טריים. לשני-צמחוני או לכל יום אחר בשבוע.>> למתכון: טופו מוקפץ עם ירקותקוסקוס עם קולרבי אפוילא מאמינים שהילדים שלכם יאכלו קולרבי? אז קודם כל - כמו כל דבר בריא אחר, ברגע שמערבבים אותו עם קוסקוס ילדים אוהבים אותו. דבר שני - קולרבי אפוי זה טעם שונה לחלוטין, נסו בעצמכם. ודבר אחרון, אם הגעתם עד כאן - כדאי שגם הקוסקוס יהיה מחיטה מלאה.>> למתכון: קוסקוס עם קולרבי אפויפסטה עגבניות שילדים אוהביםגם אם כל יתר המתכונים ברשימה גרמו לכם לחייך (או להיאנח) ולהגיד כן, בטח, בחלומות שלי הילדים יאכלו דברים כאלה - המתכון הזה הולך להצליח. רוטב עגבניות שילדים פשוט חולים עליו, ולא חייבים לספר להם על הגזר שיש בפנים.>>למתכון פסטה עגבניות שילדים אוהביםגרסה ראשונה של הכתבה פורסמה ב-2015.