סדרת הגבינות הבשלות של גד
סדרה חדשה של גבינות מיושנות - כלומר, כאלה שקיבלו את הזמן שלהן להעמיק את הטעמים ולקבל אופי, וזה מורגש. יש מנצ'גו, שיושנה 6 חודשים, וגם גאודה בקר וגאודה עיזים שיושנו 3 חודשים. אנחנו עפנו במיוחד על הגאודה עיזים, שהייתה צחה וטעימה להפליא, וחיש מהר נחתכה לקוביות קטנות וחוסלה (22.50 שקלים ל-150 גרם). שמענו גם על תערובת של ארבע גבינות מגוררות מבטיחה בשם קוואטרו פורמאג'י (מוצרלה, גאודה, מנצ'גו וגרנה פדנו), שאנחנו חייבים לשים עליה יד.
חלומי פרוסה של המחלבה מבית יצחק
את הגבינות של המחלבה מבית יצחק אנחנו אוהבים מקדמת דנא, וגם החלומי החדשה שלהם לא מאכזבת. בניגוד למוצרים אחרים שאפשר למצוא בשוק היא מגיעה פרוסה לפרוסות דקות יחסית, מה שהופך אותה אידיאלית לשדרוג מהיר של סלטים ושאר מנות חלביות (17.90-19.90 ל-200 גרם). ואם אתם כבר שם, עשו לעצכם טובה ושלחו יד גם לגאודה המעושנת.
ענבר ממחלבת שירה רועים, שטראוס
שטראוס הוציאה השנה את סדרת אנסמבל, שכוללת פטה צאן, מנצ'גו, גאודה וגבינת ענבר - כולן מעודנות וקולעות לחך שאינו מורגל בגבינות מהז'אנר הבוטה. אנחנו אהבנו במיוחד את הענבר, המיוצרת במחלבת שירת רועים בגליל התחתון - גבינה מיוחדת ומעניינת שהצליחה להתעלות מעל הגבינות המיובאות (כ-33.90 שקלים ל-150 גרם). עוד משטראוס: קצפת מילקי, כלומר שמנת מתוקה להקצפה שמבוססת על המותג האהוב.
רוטב בשמל של תנובה
אצל תנובה בולט השנה רוטב הבשמל של השף הלבן שמגיע מוכן בקופסה, וחוסך לנו את הצורך להתחיל לערבב דברים בתוך סיר, כי למי יש כוח (9.90 שקלים ל-200 מ"ל). עוד בסדרה: שמנת לקצפת בטעם וניל - שאולי לא תגרום לפחזניות שלכם להיראות מיליון דולר אבל בהחלט תקצר את תהליך ההכנה של הקרם.
גבינת קשקבל של טרה
אנחנו תמיד שמחים לגוון את הכריכים שלנו עם גבינה שאינה הצהובה הרגילה, שאפילו שם משלה אין לה, והשנה טרה עוזרים לנו בזה עם קשקבל שמגיעה פרוסה, 100 אחוז רכיבים טבעיים, בנוהל. והשמחה האמיתית היא שגם הילדים קיבלו את הגיוון באהבה (17.90-19.90 ל-200 גרם).
אולד רוטרדם בקר מבית הגבינות של נני
טוב, כאן כבר יש לנו עסק עם גבינה מהסוג הקשוח, אבל טעימה כמו שאפשר רק לחלום. האולד רוטרדם היא גבינה מיושנת היטב וקשה (מהסוג שאפשר לשבור בידיים), ויש לה טעם פיקנטי מודגש ולא מתחנף - כזה שמצפים לו בגבינות איכותיות מיובאות. אנחנו נשנשנו אותה אותה ככה, כמו שהיא, כך שלצערנו לארוחת החג היא לא זכתה להגיע, אבל לו הייתה מגיעה אנחנו בטוחים שהיה נחמד ללוות אותה בכוס יין (142 שקלים לקילו).
לחמית תרד וסלק של אסם
במוצר החדש מסדרת לחמית יש קרקרים בשני צבעים - סגול (סלק) וירוק (תרד), וזה כבר כבר ממצב אותם כראויים לעטר את שולחן החג. חוץ מזה אנחנו גם יכולים להגיד לכם שהסלק מוצלח לאללה (מרגישים אותו גם בטעם, וזה מגניב), ולגבי התרד הדעות היו חלוקות, אבל גם לו נרשמו מעריצים (9.90-11.50 שקלים ל-220 גרם).
עוגת שמרים גבינה לאפייה ביתית של בונז'ור
המוצרים הקפואים של בונז'ור תמיד מוצלחים, כך שאם אתם עצלנים באופן קיצוני - לא נספר לאף אחד אם תקנו את העוגה הזו ותגישו אותה כשלכם (16.90-22.90).
פיצה פוקצ'ה ביאנקה בזיליקום של מעדנות
מוצר שהוא חצי פיצה וחצי פוקצ'ה, למי שמתקשה להחליט מה הוא אוהב יותר. אצלנו הילדים חיסלו הכל לפני שהספקנו למצמץ לכיוון (15-24.90 שקלים).
פתיתי גזר מוקפאים של סנפרוסט
לא חשבנו שיהיה לנו מה לעשות עם כמות כזו של גזר קפוא, אז פשוט ערבבנו את מחציתה עם ביצים, קצת קמח ותבלינים ואפינו לביבות גזר, שהתגלו כהברקה טעימה במיוחד. בקיצור, חיש מהר עשינו את אותו הדבר למחצית השנייה, וחסל (שימו לב, אגב, מדובר בגזר קצוץ ולא מגורר. 19.90-20.90 שקלים ל-800 גרם).
קרקרים פניני עם ירקות של כרמית
הקרקרים החדשים של כרמית, מקמח שיפון מלא בטעמים של סלק, גזר וקייל, הם דבר ראשון ולפני הכל יפים בטירוף (תראו את הצבעים האלה!). מלבד הנראות גם הטעם שלהם מצוין - עם התכתבות נעימה עם טעמי הירקות המשולבים בהם. הקרקר החביב עלינו ביותר היה זה עם תוספת הקייל, שהיה פריך מאוד ומלוח במידה נהדרת (6.90 שקלים).
גבינות טבעוניות של וגה
בחברת וגה מציעים ממרחים בסגנון גבינת שמנת בטעמי שמנת קלאסית, צ'דר, בצל ירוק ופלפל שחור ועירית - כולם על בסיס קוקוס. המרקם שלהם נעים, הטעם טעים והם כיפיים למריחה על לחם או קרקרים. אנחנו אהבנו במיוחד את ממרח הצ'דר, שמתחיל להתקרב בטעמו למקור. מבין הצהובות הטבעוניות של החברה חיבבנו את הגבינה בטעם מעושן.