עוגת גבינה חגיגית של גרקו
וואו, וואו ועוד פעם וואו: אלה המילים שיצאו לנו מהפה בעת המפגש הראשוני עם העוגה הזו, ולא, אנחנו לא מגזימים. טרנד הקינוחים הלא-מאוד-מתוקים כובש לאחרונה את סצנת הקונדיטוריה והמסעדנות הישראלית (ולזעתר שלום), והעוגה הנ"ל מבית המעדנייה היוונית גרקו לגמרי ממשיכה את הקו הזה: היא מבוססת על שכבת ביסקוויט פריך שמתובלת בקינמון, הל וציפורן, מעליה שכבה נאה של מוס יוגורט יווני אוורירי, ולבסוף – עלי פילו דקיקים וקריספיים בעיטור דבש ופיסטוקים קלויים. תעשו לעצמכם טובה ורוצו לרכוש אותה.
מחיר: 118 שקלים. להשיג בסניפים של גרקו דלי בתל אביב ובכפר סבא, או באתר האינטרנט
>> ולמי שרוצים להכין לבד, הנה 111 מתכונים לעוגות גבינה
>> ועוד מתכונים לשבועות
עוגת גבינה ברולה של מייזון קייזר
חובבי עוגות גבינה מתחלקים לשתי קבוצות: אלה שאוהבים את עוגת הגבינה שלהם מינימליסטית ולא מתחכמת ואלה שאוהבים אותה שובבה, עם טוויסט. עוגת הגבינה הנ"ל מבית מייזון קייזר, שקורצת כמובן לקינוח קרם הברולה המפורסם והפופולרי, מיועדת בדיוק למי מכם שמכבדים את הקלאסיקה ובכל זאת מחפשים אחר חידושים. עם בפנוכו שהוא עוגת גבינה אפויה ביי-דה-בוק וציפוי סוכר שרוף מענג, העוגה הזו נשארת נאמנה למקורות אבל בו בזמן גם משדרגת אותם עם טעם מקורי ומרענן. בקיצור, תחתכו לנו עוד פרוסה, בבקשה.
מחיר: 129 ש"ח לעוגה משפחתית. להשיג בסניפי הרשת בתל אביב. להזמנות מראש
המלכה הלבנה של טאטי & אילנ'ס
בעולם של עוגות מפציצות, מלהיבות, מרגשות, צבעוניות – בעולם של מלחמה תמידית על תשומת הלב שלנו - דווקא העוגה הזאת, הנקייה, זורחת. בלי קישוטים, בלי פתיתי זהב מיותרים, בלי עיטורי פירות או טפטופי שוקולד. עוגת הגבינה של טאטי & אילנ'ס צחה כלבנה, והטעם. אוי הטעם. שילוב מופלא בין קרם קטיפתי ומתוק (אבל לא מדי) ומילוי שכבות של בצק. ואז, כשטועמים, מגיע השוס האמיתי: צ׳אנקים מופלאים של קרמל מלוח שמשתלבים מדהים והופכים את העוגה הזו למשהו מופלא באמת. לכל החגיגה יש ארומה עדינה של קוקוס, שלא משתלטת בשום צורה אבל בהחלט נותנת לה עוד רובד של טעם. חד משמעית אחת הפייבוריטיות שלנו החג הזה.
מחיר: 169 ש"ח. להשיג בסניפי הרשת ביהוד, גבעתיים, תל אביב ואילת. להזמנות מראש
עוגת ביסקוויטים של עמיתה
הכותרת קוראת "עוגת ביסקוויטים", אבל למעשה מדובר בתרמית. למזלנו מדובר בתרמית מהסוג החיובי, כזו שמזכירה את המקור בטעמים אך משאירה אותו הרחק באזורי ה"השראה", ועושה ממנו משהו חדש וטעים, כמה טעים. העוגה מורכבת משכבות של בצק פריך פציח ומפנק שמזכיר עוגיית חמאה, ביניהן מרוח קרם גבינה ווניל, ומעל עוטפת שמיכה של גנאש שוקולדי עם פצפוצי שוקולד. היהלום שבכתר הוא אבקת קקאו, שהייתה עלולה לחנוק בתיאוריה אך במציאות מספקת בדיוק את הקיק שהופכת אותה מעוגה ממש טובה לאחת בלתי נשכחת. זו אינה עוגת השבועות הקלאסית בשום צורה, אבל זה ממש לא יפריע לכם כשתושיטו את היד לחתוך עוד חתיכה.
מחיר: 65 ש"ח. להשיג במאפייה בתל אביב. להזמנות מראש
עוגת קרמל מלוח של ניחוחות חיים
חבר'ה, צריך לומר את זה: לא רק הקונדיטוריות של מרכז הארץ יודעות לתת עבודה: עם כל הכבוד למוסדות התל אביביים האייקוניים, ויש הרבה כבוד, הפריפריה בישראל שופעת אוכל טוב בדיוק כמו המרכז. הוכחה מעולה להנחה הזו היא עוגת הגבינה הנהדרת של קונדיטוריית ניחוחות חיים בנתיבות, ממנה אכלנו כמות של פרוסות שאנחנו מתביישים לספר לכם. המרקם – כמו קצפת (רק טוב יותר); הקלתית? אגוזית (ומעולה), והשוס? נגיעות של קרמל מלוח (החולשה הגדולה ביותר שלנו).
עוגת גבינה של דליקטסן
אתם יודעים מה מעצבן? קלישאות. אתם יודעים מה עוד יותר מעצבן? כשהן נכונות. בחיינו שרצינו להתאכזב מעוגת הגבינה המיתולוגית של קבוצת R2M – "היא אוברייטד", היינו שמחות להגיד – אבל האמת היא שמדובר פשוט בעוגה קלאסית ומופלאה שמצדיקה את כל השבחים שהיא מקבלת. עם גודל שלא יאכזב גם משפחה שלמה, מרקם קטיפתי ונעים ואיזון מושלם בין מתוק לחמצמץ, ברור למה היא קיבלה מקום בהיכל התהילה של הקונדיטוריות בארץ. קלאס באפס מאמץ.
מחיר: 98 ש"ח לעוגה בקוטר 18 ס"מ, 186 לעוגה בקוטר 26 ס"מ. להשיג בסניפי הרשת בתל אביב. להזמנות מראש
עוגה באסקית של נורדיניו
שיטת ההכנה של עוגת הגבינה הבאסקית שונה לחלוטין מזו של עוגות גבינה קלאסיות אחרות. היא נכנסת לתנור לאפייה קצרה על חום גבוה מאוד, ואין צורך לחשוש מכך שהיא עומדת להישרף - להפך: צבעה החום הכהה הוא לגמרי סימן ההיכר שלה (ולטובה, כמובן). הלוק המרושל והלכאורה לא מוקפד של עוגת הגבינה הבאסקית, יחד עם הטעמים והמרקמים הפשוטים אך הכה-מדויקים שלה, כבר הפכו אותה לאחת מעוגות הגבינה הטרנדיות ביותר של השנים האחרונות – ובצדק. עם מעטה חרוך, ליבה קרמית וטעם מטמטם, מדובר בקינוח המושלם עבור מי שאוהבים עוגות טובות שלא עושות מעצמן עניין גדול - ובנורדיניו לגמרי יודעים את העבודה. לא סתם הפכה העוגה הבאסקית שלהם לעוגה הבאסקית שכולם לא מפסיקים לדבר עליה.
מחיר: 120 ש"ח לעוגה קטנה בקוטר 18 ס"מ, 196 ש"ח לעוגה גדולה בקוטר 26 ס"מ. להשיג במסעדות ובבתי הקפה מקבוצת We Like You Too בתל אביב. ניתן להזמין טלפונית גם לערים ירושלים, חיפה וב"ש בטלפון 050-3388833
עוגת גבינה באסקית של טוש ולוש
אם אתם כבר מכירים טוב-טוב את הבאסקית האייקונית של נורדיניו ושואפים להתוודע לבאסקיות המצוינות האחרות שלשוק יש להציע, הגרסה של טוש ולוש לקינוח הידוע היא האחת בשבילכם. אחרי שעבדו במשך שנים בטופ של הקונדיטוריה הישראלית, החליטו אילת אלמדון דורון ונטע מלכה להקים עסק עצמאי משותף; בין כל הקינוחים המרהיבים שהן מוציאות תחת ידיהן, הצליחו השתיים לדייק את העוגה הבאסקית לכדי שלמות – וגם הוסיפו לה טוויסט משלהן בדמות תוספת קציפת קרם פרש ושסק צלוי. יאמי.
מחיר: 185 שקלים לקוטר 20 ס"מ. ניתן להגיע לאיסוף עצמאי מראש העין או להזמין משלוח לאזור המרכז. להזמנות: 054-2119225\050-8499407 או בקישור
פריחת הפקאן של ביסקוטי
מי שיחליט להישען על קולקציית השבועות של קונדיטוריית ביסקוטי בחג השבועות הנוכחי ללא ספק ייצא נשכר. השף-קונדיטורית רוסלה יונה הוציאה תחת ידיה עוגות גבינה נהדרות אחת אחת; עד כדי כך, שהתקשינו כאן במערכת להחליט על מנצחת ברורה מביניהן. לבסוף, אחרי קרב קשה עם עוגת ה"למון בר" ועוגת ה"סניקרס צ'יזקייק", הגענו למסקנה שהחביבה עלינו ביותר היא העוגה שקיבלה את השם "פריחת הפקאן". מדובר בעוגה גבוהה ואלגנטית שעושה רושם ראשוני לא רע בכלל, אבל אל דאגה, תוך כדי הביס הראשון תגלו שהיא הרבה יותר מאשר רק יפה. היא עשויה שכבות שכבות שכל אחת מהן טעימה יותר מהשנייה: למטה, קראמבל פריך ופיננסייר פקאנים משגע; באמצע, שכבה נדיבה של גבינה אפויה ניו-יורקית וסמיכה; מלמעלה קרם וניל עדין ולבסוף מעטפת בצק אלפחורס.
מחיר: 72 ש"ח לפס, 144 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ. להשיג בסניפי הרשת בבני ברק, פתח תקווה ונתניה. להזמנות מראש
טרייפל אדום של דלאל
אם היו תמונות במילונים, תמונת הטרייפל האדום של דלאל הייתה ללא ספק זו שמככבת מתחת למילה "שפע". עוד לפני שנדבר על הטעם הנפלא, צריך בהחלט לדבר על הנראות המחרפנת של הקינוח הצבעוני הזה. מדובר בצנצנת ענק ובתוכה ליטר וחצי (!) של שכבות על גבי שכבות (על גבי שכבות) מכל הטוב שיש לעולם להציע: קרם מסקרפונה שהוא החיים עצמם, קולי פטל, פירות יער מכאן ועד להודעה חדשה, דקואז פיסטוק ואפילו שוקולד לבן. קל מאוד לפשל בקינוחים כאלה, עם פירות שאינם מספיק מתוקים או עם קרם גבינה שלא היה עומד בפני עצמו, אבל דלאל עשו את הכל נכון - וכל ביס שתקחו מהטרייפל הזה יהיה עשיר, נעים, טעים ומפתיע. כל מה שנשאר לכם לעשות זה לתקוע את הכף בפנים ולהתחיל לזלול.
מחיר: 158 ש"ח לטרייפל במשקל 1.5 ק"ג. להשיג בסניפי הרשת בתל אביב. להזמנות מראש: 054-4781435. ניתן יהיה להזמין בוולט החל מה-25.5.
עוגה טבעונית של הבייקרי
נכון, מנהג אכילת מוצרי החלב מגיע מיהדות אשכנז של ימי הביניים, אבל מי שבאמת הכניסה אותו למיינסטרים הייתה מועצת החלב שהפכה אותו לכזה קרנבל. מי שלא מתאימה לו ההתמסחרות הזאת, מי שמחפש עוגה פרווה או אלו שדוגלים בתזונה טבעונית – גם לזה יש פתרון, וקוראים לו העוגה הטבעונית של קבוצת R2M. מדובר בעוגה פשוטה-פשוטה אך טעימה, ועוגת גבינה טבעונית ומוצלחת זה לא עניין של מה בכך. תחתית הציפוי והפירורים טעימים ומתפוררים במיוחד והמילוי עבה מאוד וקטיפתי למות.
מחיר: 82 ש"ח לעוגה בקוטר 14 ס"מ.
עוגת שמרים ריקוטה של בבקה בייקרי
עם כל הכבוד לעוגות שמקדשות את הגבינה על כל צורותיה - ויש כבוד - הרשימה הזו לא הייתה שלמה בלי עוגה אחת שתספק את חובבי הבצק המושבעים. כזו היא עוגת השמרים הזו של בבקה בייקרי, שהיא לגמרי מושחתת אבל ממש לא כבדה מדי. עם מעטפת פחמימתית רכה וטעימה ומילוי ריקוטה מפנק, העוגה הזו הוכיחה שהיא לגמרי צריכה להיות על שולחן החג שלכם. ואגב, אם אתם כבר חולשים על אחד הסניפים של בבקה, מומלץ מאוד להוסיף לסל שלכם גם את עוגת הגבינה, לימון ונענע הנהדרת.
מחיר: 46 שקלים לעוגת שמרים ריקוטה, 69 שקלים לעוגת גבינה, לימון ונענע. להשיג בסניפים של בבקה בייקרי בתל אביב ובשרון ובאתר האינטרנט
עוגת גבינה אפויה של MIMI
המשפט "כמה פשוט ככה טעים" כנראה נכתב על העוגה הזו של קונדיטוריית מימי. בסך הכל, מדובר בעוגה די סטנדרטית: עוגת גבינת שמנת, שמצופה בשמנת ויושבת על קראמבל פריך. נכון, התיאור הזה לא תופס את העין, הוא לא בולט במיוחד בהתחשב בכל עוגות הגבינה הגרנדיוזיות שיש לשוק להציע בימים אלה. אבל תאמינו לנו, לפעמים לא צריך להתפזר. גבינת השמנת כאן עשירה, רכה ורטובה במידה הנכונה, ציפוי השמנת מפנק, והקראמבל בתחתית מדויק. מדובר בעוגה שכנראה תקלע לטעמם של כל אחד מהאורחים שלכם, גם הבררנים שבהם.
מחיר: 134 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ. להשיג בסניפים של MIMI בהוד השרון, כפר סבא, הרצליה, רמת אביב, נס ציונה, קרית אונו ופתח תקווה.
עוגת אוסטקהקה של FIKA
לפני שתגללו את השם הלכאורה משונה הזה, נספר לכם: בשוודית, אוסט=גבינה וקהקה=עוגה. במילים אחרות, מדובר בעוגת גבינה שוודית - וכנראה אחת המיוחדות ביותר שהגיעו למערכת mako בשבועות האחרונים. המאפייה התל-אביבית הציעה טייק משלה על הקלאסיקה בת מאות השנים הזו: האוסטקהקה סמיכה ומעודנת, והיא בעלת טעם בוגר ומתוחכם בזכות השקד המר שהוא אחד ממרכיביה; במקרה של FIKA, היא מלווה בתחתית ביסקוויט ובזיגוג של קולי פטל מלמעלה. קחו בחשבון: העוגה הזו היא לא בשביל כל אחד, אבל מי שיאהב – ישתגע.
מחיר: 125 שקלים לקוטר 20 ס"מ. 90 שקלים לאינגליש סייז. להשיג בסניפים בתל אביב ובאתר האינטרנט
עוגת סנט אונורה של מונייר
אין עוגה חגיגית ומהודרת יותר מעוגת סנט אונורה הצרפתית, ואיזה כיף שגם הקונידטוריות הישראליות מאמצות אותה לחיקן. הקונידטוריה של מוריס מונייר מציעה גם היא את הגרסה שלה לקינוח הידוע, כזו שתגנוב את ההצגה בשולחן החג: לא רק שהנראות שלה מושלמת, אלא גם שהבסיס הבצקי קראנצ'י במידה הנכונה, הפחזניות מחרפנות והקצפת סוגרת את הביס במרקם מושלם. אל תשכחו לצלם לסטורי ולגרום לכולם לקנא.
מחיר: 220 שקלים לעוגה גדולה, 65 שקלים לעוגה קטנה. להשיג בחנות המפעל בראשון לציון או באתר האינטרנט
וגם כמה מלוחים לסגור איתם פינה:
קיש גראטן של עמיתה. הלוק עלול לגרום לאורחים להתבלבל ולחשוב שמדובר בעוגה, אבל הריח שלו מסגיר את האמת. ולמרות שהוא אינו עוגה וגם לא גבינה, מאפה תפוחי האדמה של עמיתה הוא אחד המעדנים הכי טעימים שאכלנו החג והרוויח מקום של כבוד ברשימה הזאת וגם על שולחן החג שלנו. שכבות-שכבות של גראטן תפוחי אדמה מוקרמים, המון פרמז'ן, עלי מרווה - וטעם גן עדן. 87 שקלים
קרקרים מלוחים של שמו: מעוינים גבינה. את הקרקרים המפנקים האלה של שמו קיבלנו ובאמת שלא הצלחנו להפסיק לאכול. עם מרקם קראנצ'י חלומי, טעם גבינתי מלוח ומסחרר ואישיות של חטיף מפונפן, כל שולחן חג שבועות ייתרם מהנשנוש הממכר הזה. 38 שקלים, www.shemo.co.il
קיש בטטה סלק של רולדין. קיש הסלק והבטטה של רולדין איננו מאוד גדול, אבל בהחלט מפצה על כך בנדיבות מדהימה ובלוק ייחודי שקשה להישאר אדישים אליו. יש שם הכל: גבינה, עלי מנגולד, קוביות בטטה, סלק וכרישה עד להתפקע ועוד ועוד - כל אלה יוצרים מראה חגיגי ומפתה. הירקות כמעט מזכירים קונפי ברכותם, והם יותר מתוקים מאשר מלוחים, אז קחו את זה בחשבון בהתאם לטעם האישי שלכם. אנחנו עפנו. 75 שקלים